2024.04.25, Csütörtök
Jelentős kerékpárút-fejlesztést kap Sopron és környéke
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Jelentős kerékpárút-fejlesztést kap Sopron és környéke

MTI

2020.04.17. 09:21 - Almási Krisztina

A beruházás keretében összesen 11 térségbeli település kerékpáros infrastruktúráját fejlesztik, melynek részeként 15 pihenőhelyet is kialakítanak.

Hirdetés

Sopron és Fertőd térségében összesen tizenegy településen fejlesztik a kerékpáros turizmust mintegy 650 millió forintból a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében. A projekt célja a térség turisztikai élménykínálatának bővítése, a kerékpáros turizmus élénkítése – adott tájékoztatást a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség. A beruházást várhatóan az év végéig befejezik.

A fejlesztés az alábbi településeket érinti: Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőd, Sarród, Sopron, Sopronhorpács, Zsira, Röjtökmuzsaj és Bük.

A fejlesztés keretében megújítják a Sopron és Fertőrákos közötti kerékpárutat, a fertőrákosi Patak sor és a fertőújlaki Fő utca útburkolatát, valamint kiépítik a kerékpáros infrastruktúrát. Kialakítanak tizenöt kerékpáros pihenőhelyet, ahová padokat, asztalokat, térképes információs táblákat, helyenként pedig ivókutakat helyeznek el.

Három helyszínen szenzoros forgalomszámláló-eszközöket állítanak fel, emellett a fejlesztésekhez szükséges eszközparkot is modernizálják: új kerékpárokat, informatikai és hangtechnikai berendezéseket, szervizcsomagokat, valamint rendezvény lebonyolításához szükséges eszközöket szereznek be.


Applikáció is segíti majd a kerékpárutat használókat

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bevezeti az Európai Kerékpáros Szövetség által is ajánlott BikeFriendly nemzetközi kerékpáros turisztikai minősítési rendszert, amely egyben a program nemzetközi minőségbiztosítása is.

Mobilapplikációt és kerékpáros turisztikai portált fejlesztenek, a megújult útvonalak és szolgáltatások népszerűsítésére turisztikai szemléletformáló rendezvényeket és programokat szerveznek, emellett marketing kommunikációs eszközökkel is a térség kerékpáros turisztikai életének felpezsdítésén dolgoznak a szakemberek.

ÚtépítésSopronFertődFertőrákoskerékpárút

Hírlevél

Hirdetés