2024.04.16, Kedd
Közvetlen összeköttetést kap Tatabánya ipari övezete az M1-es autópályával
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Közvetlen összeköttetést kap Tatabánya ipari övezete az M1-es autópályával

MTI

2020.04.29. 14:46 - Almási Krisztina

A beruházásnak köszönhetően jobb elérhetőséget kapnak az ipari parkban található vállalkozások, valamint a lakosság is mentesül a belvárosi teherforgalomtól.

Hirdetés

Tatabányán közvetlen összeköttetést alakítanak ki a Galla ipari övezet és az M1-es autópálya óvárosi lehajtója között, így kitilthatják Óváros fő közlekedési útjáról az iparterületre szállító, öt tonnánál nehezebb teherautókat. Az 508 millió forintos beruházásból 328 millió forintot tesz ki az uniós támogatás, 180 millió forint az önkormányzat önrésze.

A munkálatok során 1,7 kilométeren újítják fel a teljes útburkolatot, és fél kilométeren új útpályát építenek.

Az út kialakításához ingatlanokat kellett vásárolni, valamint megállapodást kötöttek a MÁV-val egy használaton kívüli iparvágány megszüntetéséről.


A lakosság mentesül a teherforgalomtól a belvárosban

A területen működő kis- és középvállalkozások fejlesztési terveinek támogatása, valamint telephelyeik megközelíthetősége ugyanolyan jelentőséggel bír a beruházásban, mint a lakosság számára a teherforgalom elterelése.

A Galla ipari övezet Tatabánya Budapest felőli részén található. A csaknem kilenc hektáros területen jelen van többek közt a műpadlót gyártó Graboplast Zrt., valamint a víztisztító membránokat készítő SUEZ Water Technologies and Solutions, illetve számos kis- és középvállalkozás. A társaságok csaknem hatszáz embernek adnak munkát, és a további betelepülők 90 új munkahelyet hoznak majd létre.

ÚtépítésTatabányaútépítésútfelújításipari park

Hírlevél

Hirdetés