2022.12.03, Szombat
Átszervezték az M85-ös csomópontjának építkezését: kisebb a dugókra az esély
Fotók: NIF

Átszervezték az M85-ös csomópontjának építkezését: kisebb a dugókra az esély

magyarepitok.hu

2020.06.16. 15:55 - Szabó Ákos

A 2x2 sávos M85-ös Csorna és Sopron közötti szakaszán a Dömper és a Subterra-Raab is építkezik: most a pálya nyugati végpontja közelében lépett új szakaszba a munka.

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk az ország északnyugati sarkában épülő M85-ös út projektjéről, ahol a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában összesen 57,45 kilométernyi autóút épül. Most – egy héten belül másodszor – a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. konzorciuma által kivitelezett Nagylózs-Sopron-kelet-Fertőrákos szakasz előre haladásáról adott hírt a NIF.

 

 

A projekt keretében az új, 2x2 sávos M85-ös mellett a 84-es út egyes részein is dolgoznak. Miután nemrég új felüljárót vehetett Nagycenknél birtokba a forgalom, hogy a 84-es 2,5 km-es korrekciós szakaszára kerülhessen át a forgalom. Most a koronavírus járvány enyhülésével növekvő számú autó haladását azzal segítik, hogy átszervezték a Sopron-kelet csomópont munkálatait.

 

Nem lesz szükség a forgalmi lámpákra

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A csomópontnál a Lila Tehén Étteremnél eddig a 84. sz főút jobb oldalát építették a Kópháza felé vezető irányba. Június 15-én korábban használt lévő félpályás terelést áthelyezték a másik oldalra, hogy a bal oldalon is folytatódhassanak a munkák. A szakaszon július 6-ig még marad a lámpás forgalomirányítás és Kópháza felé a jobb oldalon a forgalmat egy rövid részen ráterelték az új korrekciós szakaszra.

 

 

Mivel a terelésnél nagyobb sorok alakultak ki, ennek elkerülésére a Dömper és a Subterrra-Raab az étteremnél a 84. sz főút baloldalának építésével együtt a szennyvíztisztító telep felőli oldalon az eredetileg tervezett félpályás lámpás terelés helyett, kétszer egysávos terelőutat alakít ki. Így a Sopron felőli oldalon az új korrekciós szakaszt a 84-es főútra egy ütemben, teljes szélességében tudják rákapcsolni. Az autósok pedig zavartalanul, lámpás irányítás nélkül tudják itt elkerülni az építkezést.

A 84-es főút tejes korrekciós szakaszát, amely már a két új körforgalmon és az M85-ös gyorsforgalmi út alatt fog átmenni várhatóan augusztus első hetében fogják átadni a közlekedőknek.

 

Galéria

ÚtépítésDömper Kft.Subterra-Raab Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)M85-ös84-es útútépítésSopronNagycenkKópháza

Hírlevél