2024.03.29, Péntek
Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés valósul meg
Illusztráció: infogyor.hu

Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés valósul meg

ted.europa.eu

2020.08.28. 19:44 - Gyöngyösi Klaudia

Több mint 4 kilométeres szakaszon a régi elbontása után épül új gyalog- és kerékpárút a projektben.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már keresi a kivitelezőt a Balatonkenese–Balatonfűzfő kerékpárút megvalósítására – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Legutóbb Örvényes és Tihany közötti fejlesztésről számoltunk be a Balatoni Bringakörön, ez alkalommal a Veszprém-, és Somogy megyét is érintő beruházás fő helyszínei Balatonakarattya, Balatonkenese és Balatonfűzfő lesznek.

A nyertes ajánlattevő feladata a kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása lesz a Balatoni Bringakör Balatonkenese-Balatonfűzfő közötti szakaszán több mint 4 kilométer hosszan.

 

A bontási munkák és a kivitelezés is a nyertes ajánlattevő feladata lesz

Balatonakarattyán a 71-es számú főút melletti kerékpárút elbontását követően új gyalog- és kerékpárút valósul meg átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Ezen a szakaszon továbbá csapadék csatornát létesítenek és a csomóponti korrekciókat is elvégzik a tervek szerint.

Balatonkenesén több mint 1 kilométer hosszan szélesítik a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárutat, majd ezt követően átépítik a Vak Bottyán Strand előtti parkolóhelyeket, mellettük pedig közös gyalog-, és kerékpárút fog épülni.

A településen továbbá új útpályát alakítanak ki a Kikötő utcában, a meglévő murvás út helyén. Mindezek mellett a jelenlegi vasúti átjáró átépítése is megvalósul. A fent említett kikötő utcai útpályához egy új kerékpárutat is terveznek, ami össze fogja kötni a Kikötő utcát a 71-es számú főúttal.

A beruházás keretein belül Balatonfűzfőn szintén a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárút szélesítése fog megtörténni a meglévő elbontását követően. Továbbá új közös gyalog-, és kerékpárút építése is tervben van, gyalogos és kerékpáros átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Ezen felül új kerékpárút fog épülni a Mocsár utca és a Vitorlaház utca mentén is a meglévő elbontását követően.

ÚtépítésBalatonkerékpárútgyalogútNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés