2024.04.19, Péntek
Ideiglenes út segíti a 48-as főút építkezését Debrecen közelében
Korábbi felvétel a 48-ason - Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ideiglenes út segíti a 48-as főút építkezését Debrecen közelében

magyarepitok.hu

2020.09.29. 14:33 - Hegedűs Gergely

A Zemplénkő és a Ke-Víz munkájával haladó projektben szélesítik a főutat, és felszámolják a baleseti gócpontokat.

Hirdetés

Ideiglenes út és ideiglenes megálló létesült a Debrecen melletti Halápon a 48-as főút felújításának projektjében, melyen jelenleg a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. dolgozik.

A dehir.hu híréből kiderült, a Debrecent a román határnál fekvő Nyírábránnyal összekötő főút rekonstrukciós munkái elérték azt a szakaszt, mely a Halápig közlekedő 37-es autóbusz közlekedését befolyásolja.

Emiatt várhatóan november 30-ig a buszok 100 méterrel hamarabb fordulnak le jobbra az ideiglenesen kialakított úton Halápra, és ott az ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

Ahogy azt korábban is jeleztük, a 48-as főúton több szakaszon van félpályás útlezárás: a földmunkák és a pályaszerkezet kialakítása, illetve az aszfaltozás érdekében.


Szervizutakkal csökkentik a becsatlakozások számát

A Debrecent többek közt a határon túl magyaroklakta Érmellékkel is összekötő főút fejlesztése tavaly április óta zajlik. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) 26,5 kilométert érintő beruházásában az eddig túl keskeny útvonal szélesebb lesz. A biztonságos közlekedés érdekében emellett a baleseti gócpontoknál szintbeli csomópontok épülnek és a szervizutaknak köszönhetően csökken a becsatlakozások száma.

Korábbi felvétel a 48-ason - Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A projektnek már egy évvel ezelőtt lezárult egy eleme: Vámospércs belterületi nem engedélyköteles szakaszának munkáit az Euroaszfalt Kft. végezte el, hídépítéssel egybekötve.

ÚtépítésDebrecen48-as útZemplénkő Kft.Ke-Víz 21 Zrt.útfelújításEuroAszfalt Kft.

Hírlevél

Hirdetés