2024.04.20, Szombat
Új szakaszába lépett a jászberényi elkerülő út megvalósítása
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Új szakaszába lépett a jászberényi elkerülő út megvalósítása

magyarepitok.hu, NIF Zrt.

2020.09.11. 13:37 - Almási Krisztina

A Colas és a HE-DO kivitelezésében épülő 4,5 kilométer hosszú, 2x1 sávos útszakaszon egy új, négyágú körforgalmi csomópontot is kialakítanak.

Hirdetés

Elkezdődtek a nagytömegű földmunkák a Jászberényt elkerülő útszakasz III. ütemének építésénél, ahol a kivitelezés a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. végzi nettó 4,9 milliárd forintból – adott tájékoztatást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. mint beruházó. A területen a kivitelező már elvégezte a lőszermentesítést, a régészeti és a további terület előkészítő munkák pedig folyamatban vannak.

Az elkerülő utat a Szolnok megyei város forgalmának enyhítésére alakítják ki.

Az új, 2x1 sávos út 4,5 kilométeren épül meg, és a 32. számú főutat köti majd össze a 31. számú főúttal.

Az útszakasz a 32. számú főútnál nyomvonalkorrekcióval indul, és a tervezési szakasz végén, a 31. számú főúti csomópontnál a meglévő körforgalomhoz csatlakozik.

Az autósok várhatóan 2022 szeptemberétől használhatják majd az utat.

 

Az új út a 32-es és 31-es főutat kapcsolja majd össze


Két híd is épül a projektben

Az új nyomvonalon elhelyezkedő Gyilkos ér I. belvízcsatorna és a Kis-Gyilkos csatorna közös medre felett 12 méter hosszú, kéttámaszú, előregyártott, vasbeton tartós gerendahíd készül majd.

A Zagyva folyó keresztezésében pedig háromnyílású, 66 méter hosszú, szintén előregyártott, vasbeton tartós gerendahíd épül.

Az új nyomvonal és a 3203. sz. Gyöngyös-Jászberényi út keresztezésében egy 25 méter sugarú, négyágú körforgalmú csomópont épül, melynek gyöngyösi ágát 150 méteren, jászberényi ágát pedig 500 méteren újítják fel.

ÚtépítésColasHE-DOJászberényelkerülő útútépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés