2024.03.19, Kedd
Közvetlenül az M1-M7-es autópályáról épül kapcsolat a Dél-Budai Centrumkórházhoz
teampannon.hu

Közvetlenül az M1-M7-es autópályáról épül kapcsolat a Dél-Budai Centrumkórházhoz

magyarepitok.hu

2020.10.19. 14:35 - Szabó Ákos

A nagyszabású egészségügyi fejlesztést hasonlóan jelentős mértékű útépítésekkel kapcsolják majd be a fővárosi közlekedési hálózatba a BFK felügyeletével. A közösségi közlekedési kapcsolatot szintén előkészítik.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Dél-Budai Centrumkórház (DBC) építkezésének már kitűzték a dátumát, 2022 tavaszán teszik le várhatóan az alapkövet. Csütörtökön a Magyar Közlönyben konkrét információk jelentek meg a XI. kerület Dobogó városrészben épülő óriásprojektet a városba bekötő infrastruktúráról.

 

 

A 156 ezer négyzetméteresre tervezett projektben felépülő szuperkórház zöldmezős beruházásban valósul meg és (az érintett agglomerációs településekkel együtt) mintegy 1,2 millió ember egészségügyi ellátásában lesz majd kiemelt szerepe. Ennek megfelelően a megközelítésére is nagyszabású közlekedési beruházásokra kerül sor, melyeket a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) készít elő.

 

 

Ennek során az engedélyezési tervektől a kiviteli dokumentációig kiírják, illetve felügyelik a pályázatokat

  • a Dobogó út M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakasza és Balatoni út közötti szakaszának átépítésére
  • új közúti csomópont kiépítésére a Dobogó út – Őrmezei út – Balatoni út kereszteződésében, (ennek során a Balatoni út Menyecske utca és Egérút közöttiszakaszán a csomóponti kapcsolódáshoz szükséges útépítési és forgalomtechnikai korrekciókat is elvégzik)
  • valamint egy új különszintű városi csomópont kiépítésére az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszán a Gazdagréti út – Budaörsi út – Dobogó út csomópontban.

 

A közössségi közlekedésre is gondoltak

Emellett a közösségi közlekedést is fejlesztik: a kelenföldi intermodális csomópont őrmezői autóbusz-állomásához szükséges villamos-infrastruktúra kiépítéséről szóló megvalósíthatósági tanulmány is elkészül, a projektgazda szerepét a BFK látja el.

ÚtépítésBudapest Fejlesztési Központ (BFK)kórházfejlesztésXI. kerületcentrumkórházak

Hírlevél

Hirdetés