2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Fontos lépéshez érkezett a tokaji Tisza-híd felújítása
Fotó: NIF Zrt.

Fontos lépéshez érkezett a tokaji Tisza-híd felújítása

magyarepitok.hu

2020.12.23. 12:30 - Hegedűs Gergely

A következő ütemben a híd rakamazi oldalán található déli rész bontására és újraépítésére kerül sor az A-Híd kivitelezésében zajló projektben.

Hirdetés

Elkészültek a megbontott szakasz felújítási munkái a tokaji Erzsébet királyné Tisza-hídon - adta hírül a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A 231 méter hosszú híd átépítését és modernizálását az A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,1 milliárd forint értékben.


Festést és burkolatfelújítást is kap a híd

A beruházásban a 38-as főút részét képező, Tokaj belvárosát Rakamaz üdülőterületeivel összekötő átkelőt kiszélesítik. Az északi oldalon kerékpársávot, a déli oldalon pedig gyalogospályát alakítanak ki.

Emellett sor kerül

  • a híd acélszerkezetének festésére,
  • a hídfők kőburkolatának felújítására,
  • a tokaji körforgalom korszerűsítésére beton pályaszerkezet által,
  • valamint a rakamazi oldalon a kerékpárút átvezetésére a 38-as főúton.


Jövő év végére várható a felújítás befejezése

A NIF mostani beszámolója szerint augusztusban megkezdték a híd rakamazi oldalának északi részén a pályalemez bontási munkálatait. Ezt annak érdekében végezték el, hogy az elhasználódott vasbeton pályalemez két szélső 1-1,5 méter széles sávját a konzolszerkezetekkel egyben újjáépítsék, a megmaradó középső sávhoz csatlakozva.

Az azóta elkészült hídnegyedet az autósok december 22., kedd óta újból forgalomkorlátozások nélkül használhatják.

A Tisza-híd északi részén lévő gyalogjárda a gyalogosok részére nem kerül megnyitásra a baleseti kockázat miatt, de a híd déli oldalán továbbra is biztosított a gyalogos közlekedés.

A közúti forgalom folyamatos biztosítása érdekében a híd több ütemben kerül felújításra. A következő ütem keretében a híd rakamazi oldalán található déli rész bontására és újraépítésére kerül sor. Ez félpályás forgalomkorlátozással jár, előreláthatólag 2021. január második felétől. A beruházás a tervek szerint 2021 negyedik negyedévére készül el.

ÚtépítésA-Híd Zrt.hídépítésTokaj

Hírlevél

Hirdetés