2024.04.22, Hétfő
Ezer kilométernyi úthálózat felújítása kezdődhet meg idén
Illusztrációs fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ezer kilométernyi úthálózat felújítása kezdődhet meg idén

MTI

2021.02.17. 11:45 - Kolinek Nóra

A tartósabb javítások és a teljes körű felújítási munkák a téli szezon után, várhatóan márciusban indulnak el.

Hirdetés

Az elmúlt tíz évben mintegy hatezer kilométernyi országos közút újult meg, idén pedig ezer kilométernyi felújítása indulhat el, döntő többségében hazai forrásokból - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az elmúlt időszak rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárása, a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt az országos közutakon is sok burkolathiba alakult ki.

A közlemény szerint ugyanezek a körülmények hátráltatták a javításokat, hiszen az elmúlt hetekben sokhelyütt a hóeltakarításra és síkosságmentesítésre koncentrált a cég. Fontosnak tartották megjegyezni, hogy a téli hónapokban is tartósan száraz és nulla fok feletti időjárás szükséges bizonyos munkákhoz.

A beavatkozások első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján

 – szerepel a közleményben.

 

Tavasszal kezdődhetnek a teljes körű felújítások

A tartósabb "meleg aszfaltos" javítások és a teljes körű felújítási munkák a téli szezon után, várhatóan márciusban indulnak el. Közölték azt is, hogy idén a

tervek szerint több mint 143 ezer tonna aszfalt felhasználásával végeznek lokális javításokat a Magyar Közút mérnökségei a 32 ezer kilométeres országos hálózat érintett részein.

A lokális és teljes körű felújítási munkák mellett a Magyar Falu Program keretein belül nagyfelületű javításokat is végeznek majd - olvasható a közleményben.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.útépítésútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés