2024.04.16, Kedd
Újabb földutakat számol fel Soroksáron a HE-DO
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu Fotók: HE-DO Kft.

Újabb földutakat számol fel Soroksáron a HE-DO

magyarepitok.hu

2021.02.08. 07:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az aszfaltozás mellett az építőipari vállalkozás szakemberei kiépítik az utca csapadékvíz elvezetését, vízvezetéket és gyalogos járdákat is építenek.

Hirdetés

Négy és fél méter szélességben épít új aszfaltozott utat a régi földút helyén a HE-DO Kft. a soroksári Karmazsin utcában. A burkolatmegújítás mellett a szakemberek 90 méter hosszúságban vízvezetéket, valamint zárt csapadékvíz elvezető csatornát is építenek az utca 429 méteres teljes hosszában. Az új aszfaltút mindkét oldalára 1-1 méter szélességben járda is kerül majd.

A kivitelezési pályázatot a munkára Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzata írta ki. A HE-DO Kft. előtt már nem volt ismeretlen a kerület, hiszen tavaly több itt található utca – Derce köz, Nádor Ödön utca, Szitás köz, Talling-Selyemkóró utca, Hungária köz, Kelep utca, Orbánhegyi dűlő és a Zsilvölgy utca, Felső-Duna sor, Horgászpart utca, Elvira utca, Házikert utca, Sodronyos utca, Szőlődomb utca – kavicsos földútját számolta fel az építőipari vállalkozás és épített rá új aszfaltburkolatot.

 

Tavasz végére befejeződhet a projekt

„A zárt csapadékvíz elvezető csatorna építése ezekben a napokban ér véget a Karmazsin utcában, kollégáim éppen a vezeték befogadóra kötését végzik” – mondta Timár Gellért, a HE-DO Kft. projektvezetője. 

„A csatorna utolsó harmada 4-5 méter mélyen haladt, így nagy körültekintéssel kellett dolgoznunk. Amennyiben tartósan jó idő ígérkezik, a vízvezeték fektetéssel majd az útépítéssel folytatjuk a beruházást” – tette hozzá.

 

A tervek szerint a munkálatokat 2021 május végére fejezik be a kivitelezők.

ÚtépítésHE-DOSoroksárBudapestútépítés

Hírlevél

Hirdetés