2024.03.29, Péntek
Megvannak a tervezők a nagykunsági várost elkerülő úthoz
Illusztrációs fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Megvannak a tervezők a nagykunsági várost elkerülő úthoz

magyarepitok.hu

2021.03.19. 13:12 - Kolinek Nóra

Az UTIBER, a Pannonway és az UVATERV közreműködésében dolgoznak a karcagi elkerülő és az M4-es egy szakaszának engedélyezési tervein.

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk az M4-es építéséről: legutóbb februárban jelentkeztünk, amikor közel félig elkészült az útvonal szolnoki Tisza-híddal épülő szakasza. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) most a TED-en közzétette a karcagi keleti elkerülő tervezésére és a majdani M4-es karcag térségi nyomvonalának felülvizsgálatára kiírt közbeszerzési eljárás eredményét.

 

A beruházások által érintett terület

A tervezést és a felülvizsgálatot az UTIBER Közúti Beruházó Kft., a Pannonway Építő Kft. és az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. végzik el közel 228 millió forint értékben.

 

12 kilométer hosszúságúra tervezik a karcagi elkerülő utat

A nyertesek feladata a 12 kilométer hosszú 2x1 sávos karcagi keleti elkerülő út (3401-es út és M4-es közötti szakasz) tanulmánytervének és környezeti hatástanulmányának elkészítése, valamint a környezetvédelmi engedély megszerzése.

A tervezés során ki kell térni az elkerülő út városi úthálózathoz való csatlakozási lehetőségire is, illetve az országos közutak kapcsolatának megteremtésére, valamint az M4-es gyorsforgalmi út közvetlen kapcsolatának megteremtésére.

 

Vizsgálják az M4-es folytatását a térségben

A közbeszerzés másik része az M4-es Kisújszállás és Püspökladány közötti - Karcag térségét érintő - 22 kilométeres 2x2 sávos szakaszának felülvizsgálatáról szól.

A tervezők feladata ebben az esetben egy új tanulmányterv elkészítése, amely megvizsgálja a korábban elkészített nyomvonalat, továbbá, hogy új, lehetséges nyomvonalakra tegyenek javaslatot a 4-es főút, illetve annak környezetében.

A munka része emellett új környezeti hatástanulmány elkészítése is, amely a tanulmányterv által feltárt nyomvonalakra vonatkozóan a természeti értékek, környezeti hatások, a vízelvezetések koncepcióját, az új nyomvonalak műszaki paramétereit vizsgálja, továbbá a forgalomnagyság becslésre is adatokat szolgáltat. A tervezők jelenleg két csomóponttal számolnak a térségben.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Pannonway Építő Kft.Utiber Kft.Uvaterv Zrt.építőipari cégekKarcag

Hírlevél

Hirdetés