2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Tatabánya belvárosának érintése nélkül is megközelíthető majd az új rendezvénycsarnok
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Tatabánya belvárosának érintése nélkül is megközelíthető majd az új rendezvénycsarnok

MTI, magyarepitok.hu

2021.03.13. 09:55 - Kalácska-Nagy Nóra

Az úthálózat elkészültével megvalósul a tervezett tatabányai déli elkerülőút első üteme.

Hirdetés

Felújítják a Tatabánya és Vértessomló közötti 10 kilométeres útszakaszt, ezzel a megyeszékhely belvárosának érintése nélkül közelíthető meg Székesfehérvár irányából az épülő Tatabányai Multifunkciós Csarnok - mondta Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón pénteken. A projekt 3,2 milliárd forintos állami támogatással valósul meg.

Korábban a hatezer embert befogadó létesítmény megközelítésére és kiszolgálására egyetlen útvonalat terveztek, amely csak a városon át volt elérhető. Az úthálózat elkészültével megvalósul a tervezett tatabányai déli elkerülőút első üteme.

Lakott területek kikerülésével érhető el a sportcsarnok, gyors kapcsolat létesül a Tatabánya két végén található ipari övezetek között, valamint autópálya-baleset idején zökkenőmentesen terelhető a forgalom kerülőutakra.

Ahogyan arról lapunk folyamatosan beszámol, a Tatabányai Multifunkciós Csarnok az Épkar Zrt. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. konzorciumában valósul meg. A Beruházás Megvalósító Építtetője a Beruházási Ügynökség - BMSK Zrt., a beruházáshoz kapcsolódó lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatokat a FŐBER Zrt. – Győrber Kft. konzorcium megbízási szerződés keretén belül végzi. A Weinberg ’93 Kft. pedig az acél főtartó és az ahhoz tartozó másodlagos acélszerkezetek gyártásáért, szállításáért és szereléséért felel. A sportcsarnok a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalékhelyszíne lesz, emellett fontos szerepet tölt be a megyeszékhely sportéletében (kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, vívás, cselgáncs) és a rendezvényszervezés tekintetében is.

A most bejelentett fejlesztés szervesen kapcsolódik a tavaly már ismertté vált beruházáshoz, amely során 2 milliárd forint ráfordításával felújítják az M1-es autópálya szárligeti csomópontja és a Tatabánya-Felsőgalla közötti útszakaszt.

ÚtépítésTatabányaútépítésWeinberg '93 Építő Kft.Fejér-B.Á.L. Zrt.Épkar Zrt.Győrber Kft.Főber Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)

Hírlevél

Hirdetés