2024.03.19, Kedd
Debrecen belterületén folytatódik a 471 négysávosítása
Fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Debrecen belterületén folytatódik a 471 négysávosítása

magyarepitok.hu

2021.04.16. 18:30 - Kolinek Nóra

Ajánlati felhívást tett közzé a NIF a már korábban megkezdett, megyeszékhely megközelítését elősegítő beruházás folytatására.

Hirdetés

Tavaly augusztusban írtunk a 471-es főút Debrecen és Hajdúsámson közötti korszerűsített szakaszának átadásáról. A főút 2x2 sávossá bővítésével Mátészalka irányából gyorsabban elérhető a megyeszékhely. A fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. közös munkájával készült el.

A NIF az uniós közbeszerzési közlönyben most kihirdette az útszakaszhoz kapcsolódó következő ütem kivitelezésére vonatkozó ajánlati felhívást, amely Debrecen belterületére vonatkozik. A kiírás szerint a nyertes ajánlattevő feladata az engedélyezési tervek és útépítési engedély alapján a kiviteli tervdokumentáció elkészítése és a kivitelezés megvalósítása.
 

Közel 2 kilométeren építik ki az új burkolatot

A beruházás során:

  • a 471-es főúton Debrecen belterületén a 1+000-2+850 km szelvények között 1850 méter hosszan a meglévő 2x1 sávos szakaszt 2x2 sávra bővítik a Mátyás Király utcától Simon István utcáig;
  • továbbá a Debrecen lakott területi szakaszán található 2x1 sávos Acsádi út burkolatmegerősítésére is sor kerül 1060 méter hosszan;
  • a négysávosításhoz kapcsolódóan több városi utca, illetve gyűjtőút csatlakozását kell áttervezni, várhatóan 8 szintbeni, jelzőlámpás csomópontot építenek.

A fejlesztésnek köszönhetően a már korábban átadott Debrecen és Hajdúsámson közötti korszerűsített szakaszhoz kapcsolódva biztonságosabbá és gyorsabbá válik Debrecen közúti megközelítése északkeleti irányból. Az ajánlatokat 2021. május 28-ig várják.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Ke-Víz 21 Zrt.Zemplénkő Kft.DebrecenHajdúsámson

Hírlevél

Hirdetés