2024.03.19, Kedd
Folytatódik a megyeszékhely körútjának fejlesztése
Illusztráció: Czeglédi Zsolt/ MTI archív

Folytatódik a megyeszékhely körútjának fejlesztése

magyarepitok.hu

2021.05.18. 15:00 - Kolinek Nóra

A Ke-Víz, a Zemplénkő és a Debreceni Mélyépítő végzik a cívis város körútjának kivitelezését.

Hirdetés

A kiskörút következő szakaszának építésével folytatódnak a Debrecent érintő közlekedésfejlesztések. Az uniós közbeszerzési adatok szerint a Debreceni Mélyépítő Kft., a Zemplénkő Kft. és a KE-VÍZ 21 Zrt. végezheti el a debreceni nyugati kiskörút hiányzó, III. ütemének kivitelezését. A nettó 1,3 milliárd forint értékű projekt beruházója a debreceni önkormányzat.

A Nyugati kiskörút III. üteme az I. ütemhez kapcsolódva a Hatvan utca − Csók utca csomópontjából indul ki, mely a Mester utca csomópontján keresztül a Csemete utcán levő buszmegálló buszöbölbe való kihelyezés végéig tart.

 

A projekt a kerékpárosoknak is kedvez

A beruházás keretében új kétszer két sávos aszfalt burkolatú utat építenek 419 méter hosszon a két szélen buszsávval, a buszsávban 2 buszmegállóhellyel, egyesített gyalog- és kerékpárúttal a két oldalon.

Az út alatti területen 2 méter mélyégig talajcserére kerül sor. A Hatvan utca − Nyugati kiskörút csomópontjában teljes pályaszerkezetcserével, a Mester utcán 216 méter hosszban aszfaltszőnyegezéssel és a szükséges mértékű burkolatszélesítéssel, míg a Csemete utcán 65 méter hosszban aszfalt szőnyegezés, és egy meglevő buszmegálló öbölbe történő átépítése történik.

A beruházás során egyebek mellett:

  • majdnem 3 és fél ezer térkőburkolat épül,
  • több mint 20 ezer köbméternyi talajcserét hajtanak végre,
  • 129 meglévő és új aknafedlap kerül szintbe és
  • 243 KRESZ táblát helyeznek el.
ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Zemplénkő Kft.Debreceni Mélyépítő Kft.Debrecenútépítés

Hírlevél

Hirdetés