2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Országos kampány keretében mutatja be balatoni fejlesztéseit a NIF Zrt. (videó)
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Országos kampány keretében mutatja be balatoni fejlesztéseit a NIF Zrt. (videó)

magyarepitok.hu

2021.05.28. 13:16 - Kolinek Nóra

A NIF Zrt. balatoni fejlesztéseit bemutató kommunikációs kampányának indító rendezvényén a közúti, a kerékpáros és a vasúti fejlesztésekről adtak átfogó tájékoztatást.

Hirdetés

A balatoni régió beruházásainak bemutatását a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) egy kommunikációs kampányra fűzte fel. A pénteki siófoki kampányindító rendezvény keretében Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója bemutatta a társaság 2021-es imázsfilmjét, és ezzel útjára indította a társaság elsősorban online-fókuszú kéthónapos médiakampányát is.

 

 

Az elmúlt évtizedben a NIF Zrt. több mint 300 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a Balaton vonzáskörzetében − közölte Nagy Róbert, majd hozzátette: az elkövetkező három-négy évben ez az összeg további százmilliárd forinttal növekedhet.

 

Intenzív turisztikai szezon várható idén a magyar tengernél

A hazai turizmusban idén kiemelt figyelem irányulhat majd a balatoni régióra. Kifejezetten intenzív turisztikai szezon várható a Balatonon, így a szezon kezdetén a NIF Zrt. balatoni beruházásai fokozott jelentőséggel bírnak majd.

„Infrastrukturális fejlesztéseinknek köszönhetően a Balaton zökkenőmentes elérése, de a tó körüli utazás is, mind autóval, mind vonattal gyorsabbá és biztonságosabbá vált és válik a jövőben is”

 – emelte ki Nagy Róbert

Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója    A képre kattintva galéria nyílik!

 

A közúti fejlesztések közt a vezérigazgató szerint mérföldkövet jelentett a 8-as főút várpalotai elkerülőjének 2018-as átadása, amely az északi part megközelítésére nyújt gyorsforgalmi alternatívát. Ez folytatódik a veszprémi elkerülővel, ahol a Balatonalmádi és Balatonfüred felé vezető utaknál is külön szintű csomópontok épülnek. Nagy Róbert megjegyezte: már előkészítési szakaszban van a veszprémi körgyűrű nyugati szakaszának megújítása is.

Szintén jelentős lépésnek nevezte az északi part megközelítésére az M7-es autópálya és a 710-es főút csomópontjának megépítését.

A déli parton az M7-es holládi csomópontjától már elkészült a balatonszentgyörgyi elkerülő, és az év végén átadják az M76-os gyorsforgalmi út Fenékpusztáig tartó szakaszát is. A vezérigazgató szólt arról is: 2023-ig megvalósul Keszthely összekötése is az autópályával.

 

 

Tervezik az északi part Keszthelyig tartó villamosítását

Nagy Róbert kiemelte: a vasúti közlekedésben a déli parton 2018-ra teljesen megújult a Lepsény-Balatonszentgyörgy közti szakasz, ahol külön figyelmet fordítottak a gyalogos átjárók biztonságosabbá tételére.

Az északi parti vonal villamosítása nyárra Balatonfüredig elkészül, ami magasabb szintű szolgáltatást tesz lehetővé. Hozzátette: a tervekben szerepel a villamosítás folytatása Keszthelyig.

Tájékoztatása szerint húsz Balaton-parti vasútállomás korszerűsítését készítik elő, jövőre ebből tíz fejlesztése indulhat meg.

A NIF Zrt. kiemeli a fejlesztések zöld aspektusát, mint közleményükben írják: a vasúti pálya átfogó felújítása, a villamosítás, ezzel együtt az új villanymozdonyok forgalomba helyezése nagymértékben járul hozzá a közlekedés okozta környezeti károk csökkentéséhez.

 

2022 végére biztonságosan tekerhetünk Budapesttől a Balatonig

Nagy Róbert ismertette:

az elmúlt két évben 68 kilométeren végeztek munkát kerékpárutakon, további 99 kilométer előkészítése zajlik, és jelenleg is 33 kilométeren dolgoznak.

A Balatonakarattya-Balatonlelle közti kerékpárút szakasz az év végére készül el, az északi parton a Balatonkenese-Tihany szakaszon Balatonfűzfőig idén kezdődik a munka, és szintén több helyszínen dolgoznak Tihany és Örvényes, valamint Örvényes és Balatongyörök közt. Kiemelte: Balatonrendes és Pálköve térségében új nyomvonalat kap a balatoni bringakör.

A vezérigazgató arról is beszélt:

elindult a Budapest-Balaton kerékpárút fejlesztése, amelynek célja, hogy 2022 végére Budapestről el lehessen jutni kerékpárral a Balatonra.

Ez a környezetbarát megközelítés a kerékpáros beruházások esetében is kiemelt szempont.

Az országos kampány folytatásaként a

NIF Zrt. 2021. május 29-én résztvevő versenyzőként és együttműködő partnerként is jelen lesz a Tour de Balaton kerékpáros versenyen. Ennek keretében a NIF Zrt. több Balaton körüli frissítőponttal és egy hivatalos NIF standdal is várja a látogatókat.

 

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)BalatonSiófokBalatoni bringakörkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés