2024.04.25, Csütörtök
Pest megyében épít utat az Euroaszfalt
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Pest megyében épít utat az Euroaszfalt

magyarepitok.hu

2021.06.30. 15:00 - Kolinek Nóra

Idén márciusban kezdődött a Monor − Tápiószele összekötő út Tápiószentmárton belterületén haladó szakaszának burkolatjavítása.

Hirdetés

A 3112-es jelű Monor − Tápiószele összekötő út burkolatjavítását és burkolatmegerősítését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában az EuroAszfalt Kft. végzi. A kivitelezési szakasz a 29+330 és a 32+615 kilométer szelvények között található, Tápiószentmárton belterületén 3,285 kilométer hosszan. Ez a Fő út településhatár táblától a Mátyás király útig tartó szakaszát, a Mátyás király út teljes szakaszát, és a Széchenyi István út Hunyadi János utcáig tartó szakaszát jelenti.

A munkákat 2021 márciusában kezdték meg, és várhatóan 2021. augusztus végén fejezik be.

A felújítás során megmarad a jelenlegi 2x1 sávos kialakítás, a szélességet kiegyenlítik a szakemberek egységesen 6 méterre. A pályaszintet átlagosan 8 centiméterrel megemelik, mely magával vonja a csatlakozó felületek (utca csatlakozások, kapubejárók) új burkolatszinthez történő igazítását is.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

440 méter hosszú szakasz műszaki átadása már megtörtént

A felújítás két szakaszra tagolódik. A Széchenyi István út utolsó 440 méter hosszú szakaszának kivitelezési munkái teljeskörűen elkészültek, a műszaki átadás-átvételi eljárás 2021. május 28-án lezárult.

A jelenleg munkavégzés alatt lévő 2,8 kilométer hosszú szakaszon megtörtént a szükség szerinti alapréteg javítás vagy csere, és megépült az aszfalt kopóréteg alatti kötő-kiegyenlítő aszfalt réteg.

A burkolaton kívül elkészült a csapadékvíz elvezető-, illetve gyűjtő árokrendszer tisztítása, szükség szerint az árokburkolat helyreállítása és az árkokhoz csatlakozó átereszek tisztítása. Jelenleg az aszfalt kopóréteg építésének előkészítése folyik, ennek részeként a végleges burkolatszintre emelik az aknafedlapokat, illetve a burkolt kapubejárókat.

 

Burkolt peron épül két buszmegállóban

A hátralévő munkák közé tartozik az aszfalt kopóréteg megépítése, illetve a végleges forgalomtechnikai jelzésrendszer kialakítása. A munkavégzés félpályás zárás és jelzőőrrel irányított váltakozó irányú forgalom fenntartása mellett folyik, a teljes szakaszon 40 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben. Az ideiglenes forgalmi rend a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásáig lesz érvényben.

A Wesselényi utca csatlakozásánál az eddigi földpadkás, esős időben sáros buszmegállók helyett a két oldalon egy-egy kiemelt, burkolt peron épült az autóbuszok lehúzódását elősegítő 1 méteres burkolatszélesítéssel.

 

A kivitelezés során

  • 2553 köbméter aszfaltot,
  • 1341 köbméter nemesített padkaanyagot dolgoznak be,
  • 175 négyzetméteren festenek burkolati jeleket,
  • továbbá 193 kapubejárót szintreemelnek vagy átalakítanak.

Galéria

ÚtépítésEuroAszfalt Kft.Magyar Közút Nonprofit Zrt.MonorTápiószeleTápiószentmárton

Hírlevél

Hirdetés