2024.03.19, Kedd
A Penta munkájával válnak biztonságosabbá Gödöllő útjai
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A Penta munkájával válnak biztonságosabbá Gödöllő útjai

magyarepitok.hu

2021.08.27. 14:30 - Kolinek Nóra

A beruházás eredményeképp a térség kiemelt csomópontja a reggeli és délutáni csúcsforgalmat dinamikusabban tudja elvezetni a jövőben.

Hirdetés

A SOLTÚT Kft. megbízásából a Penta Általános Építőipari Kft. dolgozik Gödöllőn az M3 – 2104 utak meglévő csomópontjában Szada irányából az M3 autópálya felhajtó 30413. jelű ág irányába jobbra kis íves kanyarodó sáv, és a 2104. jelű út 23+480 kilométer szelvényben (Haraszti út) Szada irányába balra kanyarodó sáv megvalósításán.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A cég a munkaterületet 2021. augusztus elején vehette át, a projekt befejezési határideje 2021. október vége.

A beruházás során kiépítik a 2104. jelű úton Szada irányából Gödöllő felé haladva a jobbra kanyarodó sávot, ami hozzájárul a jelenlegi balesetveszélyes forgalmi helyzet megszüntetéséhez.

 

Az új csomópont dinamikusabbá teszi a közlekedést

A projekt másik részében Gödöllő felől Szada irányába egy új, jelzőlámpás irányítású, balra kanyarodó forgalmi sávot alakítanak ki a Haraszti út csomópontjában.

A Haraszti úti kereszteződés jelentős forgalmat bonyolít le, így forgalombiztonság szempontjából fontos szerepet kap az új kialakítás.

Az új sáv kialakításával párhuzamosan korszerűsítik az érintett útszakasz közvilágítását, megújul az elektromos hálózat, a padkák és árkok teljes felújításával javul az érintett útszakasz csapadékvíz elvezetése. A teljes felület új aszfalt burkolatot kap, így egy sokkal kényelmesebb és biztonságosabb terület alakul ki a csomópontban.

A projekt célja, hogy a térség kiemelt csomópontja − az egyre növekvő autóforgalom miatt − a reggeli és délutáni csúcsforgalmat dinamikusabban tudja kezelni, illetve elvezetni.

 

Új szakasszal bővült a Gödöllő – Isaszeg kerékpárút

A Penta Kft. kivitelezésében elkészült a Gödöllő − Isaszeg kerékpárút egy újabb szakasza.

A projekt Gödöllőn a Sík Sándor utcán, és az Alvég utcán kerékpáros nyom, az Isaszegi úton az Isaszegi út Alvég utcai kereszteződésétől (0km+000m szelvénytől) a -1+527,95 szelvényig kerékpárút kialakítását tartalmazza. Az átadott kerékpárút több mint 1500 folyóméter hosszban egészíti ki a korábban elkészült szakaszt.

A munkálatok március közepén kezdődtek meg a 3103-as út 21+250 kilométer szelvénytől. Az első 300 méter a településen belül elválasztás nélküli, közös használatú gyalogos és kerékpáros útként, majd a főúti átvezetést követően önálló kerékpárútként épült.

A kivitelezés során két rétegben, több mint 3200 négyzetméter aszfalt burkolatot építettek be.

A géplánc kiszolgálására a Penta újonnan beszerzett kisméretű, ízelt dömpereit vetették be.

Galéria

ÚtépítésPenta Általános Építőipari Kft.GödöllőIsaszegM3-as autópályaSoltút Kft.kerékpárút

Hírlevél

Hirdetés