2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új körforgalom épül Makón
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Új körforgalom épül Makón

magyarepitok.hu

2021.08.16. 18:30 - Szabó Ákos

Biztonságosabb lesz a közlekedés a Délút munkájával.

Hirdetés

Februárban jelentette be a makói polgármester, hogy körforgalommá alakítják a 43-as a 43-as út és a 4432-es jelzésű út (másik nevén Rákosi út) balesetveszélyes csomópontját. Nemrég kiderült a kivitelező is: a Közbeszerszerzési Értesítőben megjelentek a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában lezajló projekt eredményéről a részletek. Eszerint a mintegy nettó 289 millió forint értékű fejlesztést a szintén Csongrád-Csanád megyei Délút Kft. kivitelezi.

Könnyebb lesz eljutni az M43-ashoz

A beruházás során egy négyágú körforgalmat építenek ki 15 méteres belső és 24 méteres külső sugárral. Az aszfaltburkolatú csomópont ki- és behajtó ágait háromszögszigetekkel választják majd el.

 

A fejlesztés helyszíne

Eddig a város külső körvonalán futó út és az M43-asról levezető 4232-es találkozásánál gyakoriak voltak a balesetek, a körforgalom hatékonyabb és biztonságosabb lesz a helybeliek számára.

A fejlesztés része még többek között a közvilágítás kiépítése (ehhez a körpálya közepén és szélén helyeznek el oszlopokat), és a közcélú elektromos hálózat kiváltása (légkábelek helyett földben vezetett hálózattal).

A projektre a nyertes Délúton kívül még a solti központú Soltút Útépítő Kft. és a kecskeméti illetékességű MEGA-SPED Kft. adott be pályázatot.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Makókörforgalomútépítés

Hírlevél

Hirdetés