2024.03.19, Kedd
A tervezett ütemben halad az angyalföldi Göncöl utca korszerűsítése
Fotó: Nyirő Simon/BKK

A tervezett ütemben halad az angyalföldi Göncöl utca korszerűsítése

magyarepitok.hu, BKK

2021.09.24. 16:00 - Kolinek Nóra

Az útépítés a Colas munkájával több ütemben történik, a Göncöl utca várhatóan még az idén év végéig megújul.

Hirdetés

Július elején adtunk hírt arról, hogy megkezdődött az angyalföldi Göncöl utca korszerűsítése. A beruházó, Budapesti Közlekedési Központ szerdai tájékoztatása szerint szinte már teljesen megújultak a járdák és a csomópontok a XIII. kerületi Göncöl utcában a Tahi utca és a Gyöngyösi utca közötti szakaszon. A munkákat a Colas Út Zrt. végzi el.

Az angyalföldi beruházás a terveknek megfelelően halad, ezért októberben célegyenesbe érhet a munka: ekkor átépítik az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópontot is.

A kerékpárral és gyalog közlekedőknek is kedvez az angyalföldi Göncöl utca korszerűsítése, amely az Újpalotai út csomópontjának átépítésén túl az útburkolatok felújítását is tartalmazza. Az új kialakítással a Göncöl utca forgalmi irányai közelebb kerülnek egymáshoz, így a fő irányon kívül az elsőbbségi viszonyok is átláthatóbbá válnak. A felújítások után a biciklisáv a forgalmi sáv és a parkolósáv közé kerül, a parkolók pedig a szegélyek mellett lesznek.

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Ütemterv szerint haladnak a munkák

A Rákos-patak és a Kámfor utca közötti, mintegy 1,4 kilométer hosszú útszakaszon a kivitelezés ütemezetten halad.

  • A Tahi utca és a Gyöngyösi utca között mindkét oldalon 95 százalékban elkészült az útpálya kiemelt szegélye, félpályaszélességben bekötötték a csapadékcsatornákat, szinte teljesen kialakították a gyalogátkelőhelyeket, az észak felé vezető oldalon pedig felújították a járdát.
  • A Babér utca és a Gyöngyösi utca között a dél felé vezető oldalon átépítették és korszerűsítették a járdát a csomópontokkal együtt.
  • Elkészült a Gyöngyösi utca és a Rákospalotai út között a dél felé vezető oldalon, a középsziget oldalán az útpálya kiemelt szegélye.
  • Elkészültek a Göncöl utcai buszmegállók kerékvezető képességű szegélyei.

Az utcát várhatóan decemberben adják vissza a forgalomnak

Az utolsó ütemben – várhatóan október elejétől – elkezdődik az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópont átalakítása.

A munka jelentősebb forgalomkorlátozással jár. A Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, illetve a jelenlegi csomópont kisebb eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás egyszerű útcsatlakozássá válik.

A BKK az eredetileg becsült összegnél sokkal kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést, a Göncöl utca korszerűsítése az eredetileg tervezett bruttó 1,153 milliárd forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 643,5 millió forintba kerül. Az utcát várhatóan idén decemberben adják vissza a forgalomnak.

Galéria

ÚtépítésColasBKKAngyalföldútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés