2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Alakul a BUBA: így halad a Budapest-Balaton kerékpárút építése Polgárdinál – friss képek

Alakul a BUBA: így halad a Budapest-Balaton kerékpárút építése Polgárdinál – friss képek

magyarepitok.hu

2021.09.29. 11:40 - Bíró Beáta

A települést a 710-es számú főúttal összekötő kerékpárút 10,4 kilométeres szakasza a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épül meg. Jövő nyáron már használhatják a kerékpárosok. 

Hirdetés

Az ütemtervnek megfelelően halad a munka a Budapest-Balaton kerékpárút Polgárdi és a Balaton-part közelében futó 710-es főút közötti szakaszán. A Hazai Építőgép Társulás Zrt. kivitelezésében épülő 10,4 kilométer hosszú, egybefüggő kerékpárút Polgárdi, Füle és Balatonfőkajár településeket köti össze. A napokban fotósunk a helyszínen járt és friss képeket készített a kivitelezésről.

 

Az érintett szakaszt is ábrázoló térkép

 

Három új vasúti átkelő és két modern pihenő is épül

Érdekesség, hogy ezen a viszonylag rövid szakaszon összesen 3 új vasúti átkelőt és 2 új kerékpáros pihenőt (elektromos töltővel ellátott fedett) építenek.

 

A képre katintva galéria nyílik.

A kerékpárút jellemzően új nyomvonalon halad a települések között, de Füle és Balatonfőkajár lakott területén a meglévő útból alakítanak ki kerékpáros létesítményt forgalomtechnikai elemekkel.

A szakasz az északi végén - Polgárdi határában - a Székesfehérvár-Polgárdi szakaszhoz, a déli végén pedig a 710-es főút alatt húzódó kerékpáralagúthoz csatlakozik. Utóbbit 2019 novemberében már átadták.

 

Tartják az ütemtervet

 

 

A kivitelezés idén júniusban kezdődött a területelőkészítő munkákkal majd a földmű és védőréteg építést követően a monolit betonszegély építési munkák következtek. Ezt követően még szeptemberben megépítik a kötőréteget, jövő nyáron pedig birtokba is vehetik az utat a kerékpárosok.   

 

Csatlakozás a Balatoni Bringakörhöz

Egy másik projektben épül a 710-es főút és Balatonakarattya közötti 1,29 kilométeres szakasza, amellyel a Budapest-Balaton kerékpárút becsatlakozik a Balatoni Bringakörbe. Ennek kivitelezője a Magyar Alagútépítő és Bányászati Kft, a projektről szintén írtunk már

 

 

Galéria

ÚtépítésútépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Hazai Építőgép Társulás Zrt.kerékpárútBalatonPolgárdi

Hírlevél

Hirdetés