2024.03.29, Péntek
Ezzel az új úttal a teljes északnyugat-budai agglomeráció jól jár
Illusztráció: magyarepitok.hu

Ezzel az új úttal a teljes északnyugat-budai agglomeráció jól jár

magyarepitok.hu

2022.01.04. 18:31 - Szabó Ákos

A budakalászi elkerülő a pilisi régió forgalmát közvetlenül vezeti majd át a kibővülő 11-es főútra.

Hirdetés

Régóta várt beruházás valósulhat meg Budakalászon: elkészülhet a város elkerülő útja. Az Uvaterv Zrt. tervei alapján megvalósuló út (valamint a Pro Urbe Kft munkája alapján a közeli pomázi iparterülethez vezető úton egy körforgalom)  kivitelezőjét keresi a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint.

 

A HÉV felett is átvezetik az utat

A budakalászi elkerülő 2x1 forgalmi sávos, 11 méteres koronaszélességgel készül el a 11-es főúttól különszintű csomóponttal indulva a 1111-es útig, Pomáz és Budakalász közigazgatási határával párhuzamosan. Az 1108-as út keresztezésénél körforgalmi csomópontot építenek, illetve az 1111-es útnál a H5-ös HÉV felett különszintű átvezetés is épül egy itt épülő újabb csomópont részeként - derül ki a közbeszerzési dokumentációból.

Az új úttal párhuzamosan kerékpárutat is átadnak majd, mely a 11-es főút menti kerékpárúthoz csatlakozik majd.

Mindemellett az elkerülő úton Budakalász mentén a Zrínyi utca vonalában zajárnyékoló falat építenek ki, illetve a 11-es főút 2,1 km hosszú meglevő szakaszát is kibővítik és átépítik: itt a munkák közben is végig 2x2 sávon haladhat majd a forgalom.

 

Három évtizedes problémára érkezik megoldás

Az elkerülő út a pilisi régióból Budapest felé tartó forgalomnak ad majd megoldást, miután a Pomáz felől érkezőket Budakalász kihagyásával tereli a 11-esre. Az útszakasz eredetileg már 1985-ben bekerült a város rendezési tervei közé, az építkezés egy immár több mint 35 éves problémát old majd meg.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Budakalászelkerülő útútépítésUvaterv Zrt.Pro Urbe Mérnöki és Városrendezési Kft.

Hírlevél

Hirdetés