2022.12.07, Szerda
Folytatódhat Bugyi elkerülő útjának építése
Illusztrációs fotó: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Folytatódhat Bugyi elkerülő útjának építése

magyarepitok.hu, NIF Zrt., TED, Bugyi nagyközség / Facebook

2022.01.06. 13:30 - Kolinek Nóra

A Pannonway tervezheti a pest megyei település több mint 6 kilométer hosszú elkerülő útját.

Hirdetés

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette Bugyi nagyközség elkerülő út kiviteli terveinek elkészítésére vonatkozó ajánlatkérés eredményét. Az elkerülő út nettó közel 107 millió forint értékű tervezését a Pannonway Építő Kft. végezheti el.

A tervezési szerződés szerint a 6,2 kilométer hosszú, 2x1 sávos út csatlakozik a
Bugyi községet elkerülő 5202. jelű országos közút kezdőpontjában található körforgalomhoz. A szakaszon 2 új körforgalmat, 1 szintbeni csomópontot, valamint 1,2 kilométer hosszú párhuzamos földutat alakítanak ki.

 

Térkép: Bugyi nagyközség/Facebook

 

Az elkerülő út első szakaszát közel 10 éve adták át

A Budapesttől délre fekvő, több mint ötezer lelkes nagyközség elkerülő útvonalának 5,5 kilométeres első szakaszát 2012-ben adták át. A környékén található kavicsbányák miatt a térség útjain jelentős a teherforgalom. A szállító járművek okozta terhelés hatására az úthálózat jelentős károkat szenvedett.

Az út megépítésének hatására csökkent a közutak terhelése, a levegő szennyezettsége, a teherforgalom keltette zajhatás, valamint javult a közlekedés biztonsága.

Az elkerülő út jelenleg tervezendő második szakasza a már megépült szakaszhoz kapcsolódik, és a Taksony felé vezető út, az Alsónémedi és Ócsa felé vezető út, valamint Dabas felé vezető utak összekötésével épül majd meg.

A települést jelenleg elkerülő útszakasz és a tervezett szakasz is országos út lesz majd.

 

 

ÚtépítésBugyiútépítéselkerülő útPest megyePannonway Építő Kft.

Hírlevél