2024.03.28, Csütörtök
Balesetveszélyes csomópontot vált ki Északkelet-Magyarországon új körforgalom
Képünk illusztráció

Balesetveszélyes csomópontot vált ki Északkelet-Magyarországon új körforgalom

magyarepitok.hu

2022.02.03. 18:30 - Szabó Ákos

A Colas munkájával fejlesztik a mátészalkai közlekedési hálózatot.

Hirdetés

Az utóbbi időben több körforgalom projektje is jelentősen előre haladt. Az elmúlt hónapban írtunk

Hamarosan a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán is épülhet egy új körforgalom. A Közbeszerzési Értesítő adatai szerint a nettó 912 millió forint értékű fejlesztést a Colas Út Zrt. végezheti el a városi önkormányzat és a Magyar Közút Nzrt. közös megbízásából.

Az új körforgalom a 471-es főút, illetve a 4918-as és 49331-es utak kereszteződésében épül majd meg. A kiírás szerint a projekt célja a baleseti gócpont megszüntetése és megnövekedett kerékpáros közlekedés igényeinek biztosítása. A 4918-es út (Zöldfa utca) Mátészalkát a román határnál fekvő Vállalj településsel köti össze, a 49331-es út (Zöldfa utca) Mátészalkán belül köti össze a 471-es utat a 49-es főúttal.

 

Koppenhágai típusú kerékpárút épül

A projektben még a csomóponthoz kapcsolódva a vasútállomásig a meglevő közutat fejlesztve úgynevezett koppenhágai típusú kerékpárutat is terveznek kialakítani, mely az út részeként, de attól szegéllyel és szintben elkülönítve vezetné biciklis forgalmat, illetve a kerékpáros forgalmat a körforgalomnál is körbevezetik.

Az építkezés kivitelezésére a nyertes Colas Út Zrt.-n kívül pályázott még a Strabag Építőipari Zrt. és a Nyír-Építő Kft. is.

 

ÚtépítésColaskörforgalomMátészalkakerékpárút

Hírlevél

Hirdetés