2024.07.18, Csütörtök
Így halad a Budapest – Balaton kerékpárút Velencei-tóhoz kapcsolódó szakaszának építése – Fotók

Így halad a Budapest – Balaton kerékpárút Velencei-tóhoz kapcsolódó szakaszának építése – Fotók

magyarepitok.hu

2022.03.28. 07:30 - Kolinek Nóra

A fővárost a magyar tengerrel összekötő útvonal Tordas és Velence közötti szakaszának kivitelezését a SWIETELSKY Magyarország Kft. végzi el.

Hirdetés

2021 végén átfogó cikkel jelentkeztünk a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában megvalósuló 108 kilométer hosszú Budapest − Balaton kerékpáros útvonal kiépítéséről. A Tordas és Velence közötti összesen 17,5 kilométer hosszú szakasz a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében valósul meg közel nettó 1,9 milliárd forint értékű hazai költségvetési forrásból.

 

A projektben kerékpárút épül ki Tordas és Velence között az alábbiak szerint:

  • 9,1 kilométer hosszan a mezőgazdasági és kerékpáros vegyes forgalmú szakaszokat,
  • közel 2 kilométer hosszan új önálló kerékpárút szakaszt alakítanak ki,
  • további 6,4 kilométeren forgalomtechnikai beavatkozásokat végeznek.

Pázmándon a Bágyom-ér felett egy 6 méter szabadnyílású kerékpáros hidat építenek.

Az M7 autópálya felett a már meglévő gyalogos-kerékpáros hídon vezetik át a kerékpáros útvonalat, amely végül becsatlakozik a Velencei-tó körüli kerékpáros útvonalhoz.

Térkép: NIF Zrt.

 

A szakasz átadása 2022 nyarán várható

A kivitelezés 2021 nyarán kezdődött. A téli időszakban az időjárás nehezítette a kivitelezést. A SWIETELSKY tájékoztatása szerint a munkák jelenleg 65 százalékos készültségen állnak: híd-, víz-, töltés- és ágyazatépítési, továbbá szegélyezési feladatokat végeznek, épül a fagyvédő réteg, illetve aszfaltoznak.

 

Az átadás 2022 második negyedévében várható, addig az aszfaltozási, vízépítési, fagyvédő réteg- és ágyazat építési munkák vannak hátra, és elvégzik a tereprendezést, füvesítést, illetve forgalomtechnikai beavatkozásokat hajtanak végre.

A tűzcsapok átépítése, a hírközlő vezeték oszlopok és az elektromos oszlopok áthelyezése és átépítése megtörtént. A Kajászót, Pázmándot és Velencét érintő közvilágítási munkák elvégzésére is rövidesen sor kerül.

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Swietelsky Magyarország Kft.kerékpárútBudapest-Balaton kerékpárútVelencei-tóVelenceTordasPázmándNadapkerékpáros fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés