2024.04.19, Péntek
Újabb lépés a nyíregyházi körgyűrű bezárulásához
A város nyugati elkerülőjének egy szakasza Fotó: NIF Zrt.

Újabb lépés a nyíregyházi körgyűrű bezárulásához

magyarepitok.hu. TED

2022.04.18. 09:00 - Kolinek Nóra

Az UTIBER Kft., a Pannonway Építő Kft. és az UVATERV Zrt. konzorciuma készítheti el a megyeszékhely északi elkerülőjének tanulmánytervét.

Hirdetés

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a Nyíregyháza északi elkerülő út tanulmánytervének készítésére vonatkozó eljárás eredményét.

A 283 millió forint értékű munkát az UTIBER Kft., a Pannonway Építő Kft. és az UVATERV Zrt. konzorciuma végezheti el. A nyertesek feladata a Nyíregyháza északi elkerülő útra vonatkozó tanulmányterv, közúti biztonsági hatásvizsgálat és környezeti hatástanulmány készítése, valamint a környezetvédelmi engedély megszerzése.

A tervek szerint a 2x1 sávos útvonal a 3813-3822. jelű utak csomópontja és a 4-es főút közötti 17,3 kilométer hosszú szakaszon épülne meg, 6 csomóponttal.

Fotó: NIF Zrt.

 

A megyeszékhely nyugati elkerülője 2019-ben vált teljessé. A projekt során

  • a Tiszavasváriba vezető 36-os és a Tokajba vezető 38-as számú főút közötti 3,7 kilométeres szakasz építését a Zemplénkő Kft. végezte el,
  • a 38-as számú főút és Nyírszőlős (3822-es jelzésű út) közötti 4,1 kilométeres szakasz pedig a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében valósult meg.

A nyíregyházi nyugati elkerülő első szakasza 2013 novemberétől 2014 októberéig épült meg az M3-as autópályától a Kálmánházi útig tart 2,2 kilométeren. A második ütemben a Kálmánházi út és a Tiszavasvári út közötti 4,5 kilométeres szakaszt 2015 októberében adták át, ezzel Nyíregyháza Nyugati Ipari Parkját is bekötötték az országos autópálya-hálózatába.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Utiber Kft.Uvaterv Zrt.Pannonway Kft.Nyíregyháza

Hírlevél

Hirdetés