2024.04.20, Szombat
Budapest egyik fontos utcája és csomópontja újult meg
Fotók: BKK

Budapest egyik fontos utcája és csomópontja újult meg

magyarepitok.hu

2022.04.19. 12:07 - Hegedűs Gergely

A Colas munkájával a 13. kerület egyik legjelentősebb utcáját fejlesztették, ugyanakkor átépült a hozzá tartozó csomópont is.

Hirdetés

Véget ért a munka, megújult az angyalföldi Göncöl utca - adta hírül a beruházó Budapesti Közlekedési Központ. A Colas Út Zrt. által kivitelezett korszerűsítésnek köszönhetően a Rákos-patak és a Kámfor utca között - vagyis az utca teljes hosszában (lásd az alábbi térképet) - biztonságosabban haladhatnak a gyalog vagy kerékpárral közlekedők, és az útpálya burkolata is megújult.

A tavaly júliusban elkezdett munkák során mintegy 1,4 kilométer hosszúságban újult meg teljesen a 2-es főúttal párhuzamosan futva Angyalföld észak-déli közlekedését biztosító utca. Emellett a járdákat is fejlesztették, akárcsak a Fiastyúk és Gyöngyösi utcai csomópontokat, valamint kerékpársávokat létesített.

A korábbi állapot - Fotó: BKK


A beruházás leglátványosabb eleme a Göncül utca északi végpontjában az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópont átépítése volt, ahol megújult az útpályaszerkezet és változott a Göncöl utca nyomvonala. A csomópont biztonságosabb lett, mert a kialakításának köszönhetően átláthatóbbá váltak az elsőbbségi viszonyok.

Ennek érdekében a Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, illetve a csomópont kisebb eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás egyszerű útcsatlakozássá változott.

A csomópont átalakítása


Már nem lehet rányitni az ajtót a biciklisekre

A gyalog és kerékpárral közlekedőknek szintén kedvez a Göncöl utca korszerűsítése. A BKK ugyanis felújította a gyalogos felületeket, akadálymentesítette a csomópontokat. A kerékpársáv a forgalmi sáv és a parkolósáv közé került, a parkolókat pedig a szegélyek mellett alakították ki.

A csomópont a felújítás után - fotó: BKK


Az átalakítás során a parkoló autók és a kerékpársáv közötti távolság növelésével elérék, hogy a gépjárművek kiszállás közben kinyitott ajtói nem lógnak be a kerékpársávra, így azok nem jelentenek balesetveszélyt a kerékpárral közlekedőkre.

ÚtépítésColasBKKútfelújításközlekedésfejlesztésBudapestAngyalföld

Hírlevél

Hirdetés