2024.05.03, Péntek

Hirdetés

Újlipótváros egyik frekventált utcája újul meg a HE-DO munkájával
Illusztráció: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Újlipótváros egyik frekventált utcája újul meg a HE-DO munkájával

magyarepitok.hu. he-do.hu

2022.05.19. 07:30 - Kolinek Nóra

A munkálatokat két szakaszra bontva végzik el.

Hirdetés

A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából, a munkaterület idén április 25-én történő átvétele után elkezdte az újlipótvárosi Katona József utca felújítását a HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként dolgozó HE-DO Kft. – olvasható a vállalat oldalán megjelent hírek között.

„A Katona József utca a Hegedűs Gyula és a Pannónia utca között 98, a Pannónia utca és a Tátra utca között 70 méteres szakaszon újul meg. Kollégáim mindkét szakaszon átépítik a járdákat és az útpályát, melyen a déli oldalin 45 fokos, míg az északin párhuzamos parkolókat alakítanak ki, melyeket zöld szigetekkel választanak majd el”

– mondta Timár Gellért, a HE-DO Kft. főépítésvezetője.

Az új kopóréteget kapó útpályát megerősítik a szakemberek, akik bővítik és részben átépítik a meglévő zárt csapadékelvezető-csatornát is.

A XIII. kerületi Katona József utca
forrás: Google Maps

Augusztus elejére mindkét szakasz felújításával végeznek a szakemberek

„A munkát a Hegedűs Gyula és a Pannónia utca között kezdtük el a járdák elbontásával és újraépítésével. Ezt a zárt csapadékelvezető-csatorna átépítése követi, majd az útpálya javítását és a kopóréteg építését tervezzük. Ezután építjük ki a zöld szigetek helyeit, amelyeket a szegélyezés után termőfölddel töltünk fel, majd növényeket telepítünk. A munkálatok ezen a szakaszon a szegélyek menti öntöttaszfalt sávval és a végleges forgalomtechnika kiépítésével zárulnak”

− tájékoztatott a beruházás fontosabb lépéseiről Timár Gellért.

Majd hozzátette: a Pannónia és Tátra utca közötti második szakasz átépítésével folytatódnak a munkák, ahol az első szakasszal teljesen megegyező munkafolyamatokat végeznek majd el a HE-DO munkatársai.

A kivitelezés a tervek szerint idén augusztus 7-én fejeződik be.

ÚtépítésHE-DOútépítésútfelújításBudapestÚjlipótváros

Hírlevél

Hirdetés