2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Csomópont korszerűsítésén dolgoznak a veszprémi elkerülő fejlesztésében
Képünk illusztráció, a júniusban átadott Füredi úti csomópontot ábrázolja.

Csomópont korszerűsítésén dolgoznak a veszprémi elkerülő fejlesztésében

magyarepitok.hu

2022.07.22. 15:48 - Szabó Ákos

A munkát a NIF megbízásából a Strabag végzi.

Hirdetés

Már jelentősen előre haladt a Balatonra tartó turisták és a veszprémiek számára is kiemelten fontos projekt: a megyeszékhely elkerülőjének fejlesztése.

A fontos nyugat-magyarországi beruházás során a veszprémi elkerülő dugókat okozó kereszteződéseiben, a Litéri és a Füredi csomópont közötti 7,5 km-es szakaszt építik át olyan módon, hogy külön szintű csomópontokat alakítanak ki, illetve a korábbi kétsávos és 2+1 sávos szakaszokat egyaránt négysávosra bővítik.

 

A projekten a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a STRABAG Építő Kft. dolgozik és június végén fontos részelemet adtak át a forgalomnak: akkor a Füredi úti csomópont újult meg.

 

Most erre a részprojektre irányul a fókusz

A NIF legutóbbi közleménye arról tájékoztat, hogy a régi Budapesti csomópont lezárására van szükség, mert a munkálatok ezt a részt is érintik. Mint írják, július 25-ével kezdve várhatóan egy hétig lezárnak két forgalmi ágat, így a a Győr felől érkezők a csomópont többi ágát felhasználva érhetik majd el Veszprém irányába a Budapesti utat. A beruházó tájékoztatása szerint várhatóan egy hét lesz az ideiglenes lezárás időtartalma.

Korábban a Strabag által kivitelezett elkerülő-fejlesztés kapcsán arról írtunk, hogy 2021 decemberében már elkészült az első szakasz a Litéri csomópont és a Budapesti csomópont között:

itt mintegy két kilométeren kétszer kétsávos út épült, melyet ebben a turistaszezonban már használnak is a közlekedők.

ÚtépítésStrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Veszprémelkerülő út8-as főút

Hírlevél

Hirdetés