2024.03.19, Kedd
20 kilométer út újul meg Borsod-Abaúj Zemplén megyében
Fotó: HE-DO Kft.

20 kilométer út újul meg Borsod-Abaúj Zemplén megyében

he-do.hu

2022.08.18. 19:40 - Gyöngyösi Klaudia

A felújítás a külterületi szakaszokon kívül Vizsoly, Vilmány és Göncruszka települések belterületi szakaszait is érinti.

Hirdetés

Közel 20 kilométeren keresztül újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft. Borsod-Abaúj Zemplén megyében Abaújkér és Gönc között – írja a hedo.hu. A burkolat- és hídfelújítás a 3713-as jelű Abaújkér-Gönc összekötő út 0+000 és 19+828-as kilométerszelvénye között zajlik.

A külterületi és belterületi szakaszokat egyaránt érintő munkálatok a tervek szerint 2022. novemberében fejeződnek be.

A kivitelezési pályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki többek között forgalombiztonsági- és utaskényelmi szempontok miatt, mivel az említett szakaszon az aszfalt több helyen megsüllyedt és sok kátyú keletkezett rajta.

Az útépítő cég szakemberei a munkaterületet 2022. július 15-én vették át és azonnal elkezdték a jellemzően rakott kőalappal épült aszfaltburkolatú út javítását. A felújítás a külterületi szakaszokon kívül Vizsoly, Vilmány és Göncruszka települések belterületi szakaszait is érinti.

 

A felújítás 24 buszmegálló öblöt is érint

„A munkaterület átvételét követően azonnal megkezdtük az összesen 40 kilométer hosszú kétoldali földárok árokrendezési és építési munkáit, valamint közel 3 kilométeren keresztül az átereszek tisztítását. Ezen munkafolyamatokkal párhuzamosan haladunk a lokális pályaszerkezet cserék elvégzésével, mely munkarésszel terveink szerint augusztus közepére végzünk” – tájékoztatott Vidó Zoltán, a HE-DO Kft. főépítésvezetője.

Folyamatban van 24 buszmegálló öböl átépítése, jellemzően teljes pályaszerkezet cserével. Megkezdődtek a göncruszkai Kőhíd-patak híd felújítási munkái, jelenleg a vasbeton szegélyek és a vizsgáló lépcső átépítését végzik a szakemberek, ami után a teljes hídfelújítás történik meg a hídkorlát cseréjével, sóvédelmi bevonattal és medertisztítással.

„Az előkészítési munkarészeket követően a teljes útszakaszon két rétegű aszfaltburkolatot építünk be, ezt követően kiépítünk 37 útcsatlakozást, majd padkakészítési és forgalomtechnikai munkákat végzünk a tervezett 2022. novemberi befejezésig” – tette hozzá Vidó Zoltán.

ÚtépítésHE-DOútépítésBorsod-Abaúj-Zemplén megyeAbaújkérGöncaszfaltozás

Hírlevél

Hirdetés