2024.03.28, Csütörtök
Elkezdődött a Gyöngyös nyugati elkerülő második ütemének kivitelezése
Illusztráció: HE-DO Kft.

Elkezdődött a Gyöngyös nyugati elkerülő második ütemének kivitelezése

magyarepitok.hu, he-do.hu

2022.08.16. 07:40 - Kalácska-Nagy Nóra

A meglévő utat felújítják és kiszélesítik, emellett teljesen új nyomvonalat is épít a HE-DO Kft. és a Colas Út Zrt. konzorciuma.

Hirdetés

Minden készen áll a földmunkák idén szeptemberben történő elkezdéséhez a Gyöngyös nyugati elkerülő út második üteménél, ahol jelenleg a régészeti feltárások mellett a kivitelezés előkészületei zajlanak – számolt be a HE-DO Kft. weboldala. A projekt elindulását márciusban jelentették be, erről lapunk is beszámolt. Az út első, közel 3 kilométeres szakasza másfél évtizede épült.

A most induló beruházásban ennek felújítása mellett elkészül a 3-as számú főútig tartó 1,5 kilométeres folytatás is. A fejlesztés része emellett több belterületi útszakasz rendbetétele, az elkerülő új részéhez hasonló hosszúságban.

A munkaterület 2022. május 2-án történt átadás-átvételét követően a terepelőkészítési és a lőszermentesítési feladatokkal megkezdte a Gyöngyös nyugati elkerülő út második ütemének kivitelezését a HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként dolgozó HE-DO Kft. A Heves megyei központi székhellyel rendelkező cég a Colas Út Építőipari Zrt.-vel dolgozik konzorciumban.

A fejlesztés a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában készül el, aminek köszönhetően jóval kisebb lesz a forgalom Gyöngyös belterületén, miközben a város jelentős belvárosi útfelújításokon is átesik.

Illusztráció: HE-DO Kft.

Három körforgalom is épül a hidak mellett

„A Gyöngyös nyugati elkerülő a 2406-os jelű és a 3203-as jelű utakat köti össze mintegy 4800 méteren keresztül Gyöngyös és Nagyréde közigazgatási területén áthaladva. A Gyöngyösi Állatkerttől a lovardáig kollégáim a meglévő utat újítják fel és szélesítik ki, a lovardától a gyöngyöshalászi útig teljesen új nyomvonalat építenek. Ezen az új nyomvonalon 3 körforgalom is épül majd:

  • a gyöngyösi OBI közelében,
  • a 3-as számú főút csomópontjában,
  • valamint a Déli Külhatár út és a 3203-as jelű út csomópontjában.

A kivitelezés részét képezi a 3-as számú főút 500 méter hosszban történő felújítása is” – tájékoztatott Csuri Ottó, a HE-DO Kft. projektvezetője.

A szakemberek a tervek szerint az 2023. október 9-ig tartó munkálatok során

új hidat építenek a Toka-patakon és a Gyöngyös-patakon, illetve felújítják a 3-as számú főúton található Nagy-patak hidat.

A Gyöngyös nyugati elkerülő út második ütemének területén jelen pillanatban régészek dolgoznak, a közműkiváltások terveinek engedélyeztetése folyamatban van. A földmunkák az ütemterv szerint idén szeptemberben kezdődnek el.

ÚtépítésHE-DOColasNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)útépítésútfelújításGyöngyöselkerülő út

Hírlevél

Hirdetés