2024.03.19, Kedd
Ezen a csomóponton dolgoznak az M6-os autópályán
Illusztráció

Ezen a csomóponton dolgoznak az M6-os autópályán

magyarepitok.hu, NIF Zrt.

2022.10.07. 07:34 - Kalácska-Nagy Nóra

Így halad a munka az új sztrádaszakaszon.

Hirdetés

A STRABAG Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma kivitelezi az M6-os autópálya zárószakaszát: Bóly és Ivándárda között 20 kilométernyi új sztráda épül.  A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló projekt célja a dunamenti és a mohácsi térség közlekedésének javítása mellett az Észak- és Dél-Európa közötti tranzitforgalom biztonságos és gyors levezetése.

A NIF Zrt. legfrissebb közleménye szerint az M6 autópálya Bóly-Ivándárda közötti szakaszának forgalomba helyezésére 2024. I. negyedévében kerülhet sor. A jelenleg épülő, mintegy 20 kilométeres szakaszon

  • 3 különszintű csomópont,
  • 1 komplex pihenőhely,
  • 1 hatósági ellenőrzőhely,
  • 16 műtárgy
  • és 1 mérnökségi telep épül.

A forgalmat az 57. sz. főútra terelik

A gyorsforgalmi út Pécs felé vezető új nyomvonalra helyezett pályája építésének megkezdése miatt 2022. szeptember 28-tól várhatóan 2022. október 18-ig

forgalomelterelésre számíthatnak a Pécs felé közlekedők.

Az M6 autópályán Pécs felé vezető oldalon, az 57. sz. főúti (Mohács) csomópont és az M60 autópálya csomópont Pécs felé vezető felhajtó ágát építési munkák miatt lezárták. A terelés miatt a forgalmat az M6 autópályán a 192. km-nél az 57. sz. főútra terelik, majd az autósok a 196. km-nél Bóly-nyugat csomópontban tudnak visszatérni az M60 autópályára.

A 20 kilométeres szakaszt több jelentős műtárgy jellemzi, köztük a Villány-Mohács vasútvonalon átvezető híd, melynek íves főtartóját és ortotróp szerkezetét a Weinberg’93 Kft. gyártotta.

A Szilvás-patak feletti völgyhíd tervezése a FŐMTERV Zrt. nevéhez fűződik, de az érintett szakaszon további munkákkal is megbízta a céget a kivitelezést végző konzorcium, így az „M6 autópálya Bóly-Ivándárda közötti szakasz megvalósítása” projekt második, megközelítőleg 11 kilométer hosszúságú építési szakaszának kivitelezés alatti és építéstechnológiai tervezésével. Továbbá tervezői művezetést is végez a FŐMTERV útépítés, hídépítés, forgalomtechnika és vízépítés szakágakban.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Duna Aszfalt Zrt.StrabagFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.M6-os autópályaM60-asWeinberg '93 Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés