2024.03.29, Péntek
Közel félezer eszközzel készül a télre a gyorsforgalmi utak üzemeltetője

Közel félezer eszközzel készül a télre a gyorsforgalmi utak üzemeltetője

mti

2022.10.27. 11:06 - Hegedűs Gergely

Az MKIF Zrt. húsz autópálya-mérnöksége sószórókkal, hóekékkel, 145 saját és további 25 bérelt tehergépjárművel végzi majd a munkálatokat.

Hirdetés

Megkezdte a felkészülést első telére a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) a szeptember eleje óta általa üzemeltetett gyorsforgalmi úthálózaton - közölte a társaság az MTI-vel.


36 ezer tonna só vár bevetésre a mérnökségeken

A közlemény szerint az MKIF Zrt. a téli időszakra csaknem félezer eszközzel, sószóró berendezésekkel, hóekékkel, 145 saját és további 25 bérelt tehergépjárművel készül. A húsz, országszerte megtalálható autópálya-mérnökségen ezekben a napokban történik a felkészített eszközök, gépek szemléje.   

A mérnökségeken 36 ezer tonna útszóró só, 750 ezer liter síkosságmentesítő oldat, valamint 376 tonna granulátum áll rendelkezésre. Minden anyagból van már lekötött, de még le nem szállított további mennyiség - tették hozzá.   


Az autósok felkészülése is fontos

Az MKIF Zrt. felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyorsforgalmi utak és a technika felkészítése mellett az autósok szintén sokat tehetnek a biztonságos közlekedésért, a társaság ezért egy felkészülést bemutató és segítő animációs filmet is készített.   

A MKIF Zrt. szeptember elsején vette át 1237 kilométer meglévő gyorsforgalmi út üzemeltetését és fenntartását a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től. A társaság a koncessziót a magyar állam által kiírt nyílt uniós pályázaton nyerte el, ennek értelmében az MKIF Zrt. üzemeltetésébe kerültek az M1-es és az M7-es autópálya M0 és az országhatár közötti szakaszai, az M15, M25, M3, M4, M30, M35, M44, M70, M85 és M86 teljes területe, az M8-as autópálya Kisapostag és Apostag közötti szakasza.

ÚtépítésMKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.útfelújításútkarbantartás

Hírlevél

Hirdetés