2024.04.20, Szombat
Már a pályalemez épül a mosonmagyaróvári elkerülő új gerendahídján
Fotók: NIF Zrt.

Már a pályalemez épül a mosonmagyaróvári elkerülő új gerendahídján

magyarepitok.hu

2022.10.10. 14:43 - Hegedűs Gergely

A körforgalmaknál a térkövezés zajlik, az út mentén pedig a földárkok kialakítása az STR Mély- és Magasépítő kivitelezésében.

Hirdetés

Az ütemtervnek megfelelően haladnak a Mosonmagyaróvárat elkerülő, déli tehermentesítő út munkálatai - írta közleményében a beruházó NIF Zrt. A kivitelezést a Strabag cégcsoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. végzi nettó 4 milliárd 598 millió forint értékben. A projektben a 86-os főút Mosonmagyaróvár belterületi szakaszát új nyomvonalra helyezik.

A beruházásban ennek érdekében 2635 méter hosszan teljesen új utat építenek ki, a 285 méter hosszú Kenyérgyári úti szakaszon pedig a meglévő út nyomvonala másodrendű belterületi főúti paraméterekkel valósul meg. Legutóbb júliusban írtunk a projektről, akkor az elkerülő újonnan épülő, úgynevezett zöldmezős szakaszán már zajlott az alapozás.


Közel másfél kilométernyi bicikliút is épül

Az érintett útszakaszon 3 körforgalom épül az 1-es és a 86-os főúti csomópontokban, illetve a főpálya 0+755 kilométerszelvényében. A körforgalmak területén jelenleg szegélyépítési és térkövezési munkálatok zajlanak, továbbá az 1. számú főútnál épülő körforgalomban rézsűképzési és rézsűburkolási feladatokat végeznek.

A beruházás során összesen 1400 m kerékpárút fog megépülni, mely kivitelezése szintén elkezdődött az 1. sz. főútnál épülő körforgalom térségében. A projekt azon szakaszán, amely korábban mezőgazdasági művelés alatt állt, a jelenleg védőréteg szinten lévő út vízelvezetését szolgáló földárkok kialakítása folyik.

Az 1. számú vasútvonal felett megépülő gerendahídhoz a gerendákat augusztusban már beemelték, jelenleg pályalemez építési munkálatokat folytatnak. Megkezdődött a hídhoz kapcsolódó gabion támfal építése is, mely komoly szakmai kihívást jelent, mivel a legnagyobb támfal magassága 10 méter lesz.

Galéria

ÚtépítésStrabagMosonmagyaróvárhídépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés