2024.03.19, Kedd
Újra felkerült az aszfalt a Clark Ádám téri körforgalomra a Lánchíd budai oldalán

Újra felkerült az aszfalt a Clark Ádám téri körforgalomra a Lánchíd budai oldalán

magyarepitok.hu, BKK

2022.11.28. 16:55 - Szabó Ákos

A több mint 150 éves átkelő felújításához kapcsolódó feladatot az A-Híd Zrt. a híd felújításának részeként vállalta el.

Hirdetés

Helyreállították a Clark Ádám téri körforgalmat: november 26-án, szombaton elkészült az aszfalt kopóréteg, másnap pedig felfestették a forgalomtechnikai jeleket is a szakemberek – derül ki a beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményéből. Ezzel befejeződtek a budai oldalon a legutóbbi két hétvégére időzített jelentős útépítési munkák (ezekről november 21-én is beszámoltunk). Eközben a Lánchíd korszerűsítése továbbra is az ütemtervnek megfelelően halad – mindkét feladatot, egy projekt két részeként, az A-Híd Zrt. adja át.

 

 

A Lánchíd felújításához kapcsolódva a tavaly májusban ideiglenesen kialakított Clark Ádám téri körforgalom aszfaltját a 2022. november 19–20-i hétvégén marták fel, és helyreállították a korábbról ismert „nagy” körforgalom nyomvonalát.

 

 

A november 26–27. az aszfaltozáson, valamint a burkolati jelek felfestésén túl megépült a forgalomelválasztó szigetek többsége és azok szegélye is. A virágágyásba már bekerült a növényzet visszatelepítéséhez szükséges humusz. A következő hetekben a forgalom fenntartásával befejezik a tér még hátralévő kisebb építési munkáit, és még december közepe előtt visszatelepítik a téli időjárásnak megfelelő növényzetet, illetve füvesítenek a tér közepén.

 

 

Folyamatosan dolgoznak a hídon és környezetében

A Lánchíd felújítása továbbra is az ütemtervnek megfelelően halad:

  • az A-Híd szakemberei a pesti után a budai pilont körülölelő állványzat útpálya fölötti részét is teljesen lebontották, véget értek tehát a jelentősebb kőmunkák a magasban, de az útpálya körüli, illetve alatti részeken még tartanak;
  • hamarosan lebontják a budai parti nyílásban lévő festősátrat, mert ezen a területen már befejeződött az alsó láncszakaszok és a híd acélszerkezetének korrózióvédelme;
  • folyamatosan szerelik a helyükre a merevítőtartót fedő recés lemezeket az útpálya és a járdák között.

 

 

Galéria

ÚtépítésA-Híd Zrt.LánchídBudapestClark Ádám térBKKhídfelújításkörforgalomútépítésútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés