2024.04.18, Csütörtök
Újabb körforgalom épülhet Szegeden
Illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újabb körforgalom épülhet Szegeden

delmagyar.hu

2023.02.27. 17:30 - Gyöngyösi Klaudia

Átalakíttatná a Horgosi út és a Tompai kapu út kereszteződését, illetve a környékét a szegedi önkormányzat, amire pályázatot írtak ki.

Hirdetés

Pályázatot írt ki a szegedi önkormányzat a Horgosi út–Tompai kapu út csomópont áttervezésére – derül ki a delmagyar.hu cikkéből. A munka érintené a Vadkerti teret is. A felhívásban az szerepel, hogy a pályázat nyertesének meg kell terveznie a Horgosi út–Tompai kapu út–Vadkerti téri csomópont kialakítását.

Természetesen figyelembe kell venni a környező ingatlanok megközelíthetőségét, biztosítani kell a gyalogos- és kerékpáros közlekedést is. Lehetőleg növelni kell a zöldterületet. Emellett a P+R parkolót, gyalogátkelőt és új buszöblöt is kell tervezni.

A pályázati kiírás legfontosabb része, hogy a város, ha lehet körforgalmat szeretne, de egy jelzőlámpás vázlatterv is készül, hogy össze lehessen hasonlítani a két lehetőséget. Szintén fontos, hogy a jelenlegi buszfordulót megszüntetik és áthelyezik a belváros felé, a volt tanpálya mellé.

 

A kivitelezőknek 150 nap áll majd rendelkezésükre

Megszüntetnék a Tompai kapu úton a Martonosi utcánál lévő gyalogátkelőhelyet is. Helyette az új buszöbölhöz közelebb az Alsó-Nyomás sornál kellene újat kialakítani. Meg kell vizsgálni a környezet burkolatait, és ha szükséges, azokat is fel kell újítani, de szintén szükség van a mostani közvilágítási hálózat fénymérésére, hogy megfeleljen a szabványoknak.

A tervező feladata az építési engedély és egyéb szükséges engedélyek beszerzése is. A beérkezett ajánlatokat március 9-én bontják fel. A munka kezdetétől pedig a nyertesnek összesen 150 napja lesz a kivitelezésre.

Korábban már beszámoltunk egy szegedi beruházásról, mely a Délút és a Colas konzorciumában valósult meg. A beruházás során az új utak építése és a régiek felújítása, kiszélesítése mellett kerékpársávokat is kialakítottak, valamint önálló kerékpárút is készült.

 

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.Szegedkörforgalomútépítés

Hírlevél

Hirdetés