2024.04.20, Szombat
Nyár közepéig elkészül a HE-DO az Eger-Novaj összekötő út felújításával
Fotók: HE-DO csoport

Nyár közepéig elkészül a HE-DO az Eger-Novaj összekötő út felújításával

www.he-do.hu

2023.03.03. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A felújítandó szakasz Ostoros települést a már korábban felújított novaji szakasszal köti össze, így tovább javítja az Eger és a 253. jelű út közötti összeköttetés.

Hirdetés

Várhatóan március 20-án kezdi el az Egert Novajjal összekötő út felújítását a HE-DO csoport. A munkálatokkal július végére kell elkészülnie a kivitelezőknek – derül ki a vállalat közleményéből.

A 2503 jelű Eger-Novaj összekötő út 5+274,05-7+485 kilométer szelvények közötti, 2211 méter hosszú szakaszának felújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írt ki pályázatot, amelyet a HE-DO csoport nyert el. A négy és fél hónapig tartó munkálatokat szakaszos, félpályás forgalomterelés mellett végzik majd a szakemberek.

Az érintett útszakaszon jelentős süllyedések és kátyúk miatt vált szükségessé a felújítás.

„A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim előkészítő munkafolyamatokat, padkanyesést, szakaszos ároktisztítást végeznek a teljes szakaszon. A kezdőszelvény közelében a teljesen tönkrement áteresz helyén új áteresz épül és jelentősen megújul az Ostoros-patak hídja is pályalemez megerősítéssel, új szegélyekkel és sóvédelmi bevonattal. A megsüllyedt útszakaszokon pályaszerkezet cserét végzünk, ezt követően a teljes felületre 2 aszfaltréteg kerül beépítésre” - fejtette ki Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

A felújítás utolsó szakaszában kezdik meg a szakemberek az aszfaltozást, amit a kétoldali padka feltöltése követ, végezetül kihelyezik a jelzőtáblákat és felfestik az útburkolati jeleket.

„A felújítandó szakasz Ostoros települést a már korábban felújított novaji szakasszal köti össze, így tovább javítja az Eger és a 253. jelű út közötti összeköttetés minőségét” – mondta Vidó Zoltán.

ÚtépítésHE-DOMagyar Közút Nonprofit Zrt.EgerNovajösszekötő útútépítés

Hírlevél

Hirdetés