2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

A Fertő-tó vidékén futó utat újít fel az EuroAszfalt
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A Fertő-tó vidékén futó utat újít fel az EuroAszfalt

magyarepitok.hu

2023.05.26. 18:33 - Hegedűs Gergely

A szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről is gondoskodnak, a teljes felületen új padka épül, továbbá a KRESZ-táblákat is lecserélik.

Hirdetés

A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. átadta a munkaterületet a Fertőendréd-Sopron összekötő út közel 1 kilométeres szakaszát rendbe tevő projektben a kivitelezőnek - értesült a sopronmedia.hu. Lapunk információi szerint a 8518-as jelű út az EuroAszfalt Kft. kivitelezésében újul meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében zajló beruházás bruttó 1,801 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg a 7+547 és 8+430 kilométerszelvények közötti szakaszon.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően pedig kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ-táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére is.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala - olvasható a közútkezelő közleményében.

ÚtépítésútfelújításEuroAszfalt Kft.SopronFertőendréd

Hírlevél

Hirdetés