2024.04.20, Szombat
Újjáépült Bódva-hidat kapott vissza a forgalom Edelény és Szendrőlád között
Fotók: MTI/Vajda János

Újjáépült Bódva-hidat kapott vissza a forgalom Edelény és Szendrőlád között

magyarepitok.hu, mti

2023.05.12. 16:01 - Szabó Ákos

A Colas és az Egomax kivitelezésében, a Magyar Közút beruházásában készült el a híd.

Hirdetés

Átadták a 27-es főút Bódva-hídját, mely már nem tudta a térség igényeit kiszolgálni és 2018-ban meg is rongálódott. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei híd helyreállítását, vagyis a vasbeton felszerkezet (vagyis az áthidaló rész) cseréjét, illetve az alépítmények szélesítését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából a Colas Közlekedésépítő Zrt. és az Egomax Kft. végezte el.

 

2010 óta a vármegye úthálózatának egyharmada újult meg

Május 12-én a helyszínen tartott ünnepélyes átadáson Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) államtitkára kifejtette: a szendrőládi Bódva-híd építése az idei év egyik kiemelkedő fejlesztése költségét és a közlekedésben betöltött szerepét tekintve egyaránt.

Aláhúzta:

az ÉKM kiemelt figyelmet fordít a vidék fejlesztésére és egyes régiók felzárkóztatására. A vidék fejlődése az egész ország javát szolgálja, ez a fejlődés az úthálózat minőségének javulásában is tetten érhető. Ebből a szempontból az elmúlt időszak egyik legnagyobb nyertese Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, ahol 2010 óta a teljes úthálózat egyharmada, csaknem 1000 kilométer út újult meg

- fogalmazott az államtitkár. Jelezte: a tárca folytatja a megkezdett munkát, amiről tanúskodik, hogy tavaly országszerte 966 kilométernyi, többségében mellékút felújítása készült el.

 

Alakszai Zoltán főispán, Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b-j) 

 

A szintén a vármegyében épülő elkerülőút projektjében 8 új hidat építenek

Ágh Péter a térség másik fontos projektjeként említette a Sajószentpéter-Berente elkerülő út jelenleg is tartó építését. Jelezte: az új nyomvonalú, 10 kilométer hosszú, kétszer egysávos főúton 8 új híd létesül, a beruházást a tervek szerint 2024 első negyedévében adják át. Erről a projektről, melyet a HE-DO Csoport és a Soltút Kft. közös generálkivitelezésében valósítanak meg, lapunkban szintén folyamatosan beszámolunk.

 

A Magyar Közút bízik az útfelújítási hullám folytatásában

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának tájékoztatása szerint az új átkelő a szabványoknak megfelelő, 80 tonna teherbírású lett, ami nagyban segíti a térség ipari és agrárvállalkozásainak további fejlődését. Reményét fejezte ki, hogy a szakmai és társadalmi igények összehangolásával "a nehéz idők ellenére is folytatódhat az útfelújítási dömping".

ÚtépítésColasMagyar Közút Nonprofit Zrt.Építési és Közlekedési MinisztériumEgomax Kft.Soltút Kft.HE-DOhídfelújításútépítés

Hírlevél

Hirdetés