2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Egerbe vezető utat modernizáltak - határidő előtt adták át
Illusztráció

Egerbe vezető utat modernizáltak - határidő előtt adták át

he-do.hu, magyarepitok.hu

2023.07.10. 08:00 - Szabó Ákos

A HE-DO az Eger-Novaj összekötő úton dolgozott.

Hirdetés

A HE-DO csoport munkájának köszönhetően elkészült a 2503 jelű Eger-Novaj összekötő út leromlott minőségű szakaszának kivitelezése. A 2,2 kilométer hosszú útszakasz felújítását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásában valósult meg, már korábban is beszámoltunk a projektről. A megújult út ünnepélyes átadóját 2023. július 6-án tartották. Az eseményen részt vett Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, Böjt László, Ostoros polgármestere, Demkó Gábor, Novaj polgármestere, illetve Sivák László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves vármegyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője.

A HE-DO közleménye külön kitér arra, hogy miután idén márciusban még úgy tűnt, a szakemberek július végére készülnek el az útfelújítással sikeresen vették a kihívásokat és egy hónappal korábban, már június 29-én sikerült lezárniuk a projektet.

 

A beruházással érintett terület

Megszólaltatták Vidó Zoltán főépítésvezetőt, aki rámutatott: „egyes feladatok ütemezését az erőforrások növelése és az egyidejűleg végezhető munkafolyamatok alapján újraterveztük, így a hatékony munkaszervezésnek, és a kedvező időjárásnak köszönhetően hamarabb be tudtuk befejezni útfelújítást.”

A teljes kivitelezés a forgalom fenntartása mellett, részleges tereléssel zajlott.

„Az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után lenyestük a kétoldali padkát, a szükséges helyeken kitermeltük a hordalékot a földárkokból, megtisztítottunk 44 méter átereszt és 10 méter hosszúságban új csőáteresz épült. Az útpálya területén pályaszerkezet cserét végeztünk 155 köbméter mennyiségben, kiemelt és süllyesztett szegély épült 322 méter hosszúságban. Az előkészítő munkálatokat követően 1320 tonna kiegyenlítő és 1300 tonna kopóréteget építettünk be. A befejező munkálatok keretében 800 tonna padkaanyagot terítettünk el és 32 jelzőtáblát helyeztünk ki, valamint felfestettük a burkolati jeleket" — foglalta össze az elvégzett feladatokat Vidó Zoltán.

 

Hidat is felújítottak

A projekt részét képezte továbbá az Ostoros-patak hídjának megújítása is: a HE-DO átépítette a hídszegélyeket és a pályalemezt, új szigetelést és sóvédelmi bevonatot hordott fel, valamint új hídkorlátokat épített. Emellett a szakemberek megtisztították a patakmedret és a szükséges helyeken javították a mederburkolatot is.

„A kivitelezésnek köszönhetően megszűntek a kátyúk és a nyomvályúk, így jelentősen biztonságosabbá és kényelmesebbé vált az utazás a felújított útszakaszon” — zárta nyilatkozatát a főépítésvezető.

ÚtépítésHE-DOMagyar Közút Nonprofit Zrt.EgerNovajOstorosútfelújításhídfelújítás

Hírlevél

Hirdetés