2024.04.15, Hétfő
Körös-parti üdülőhelyre vezet a most elkészült gyulai kerékpárút
Illusztráció

Körös-parti üdülőhelyre vezet a most elkészült gyulai kerékpárút

mti

2023.08.02. 09:42 - Szabó Ákos

A műszaki átadás-átvétel már meg is történt.

Hirdetés

Elkészült a Nagyváradi úti kerékpárút Gyulán, amelyet nettó 157 millió forint uniós támogatásból, három hónap alatt építettek meg - közölte Görgényi Ernő a polgármester.

Mint mondta, a műszaki átadás-átvétel lezárult, most kezdődik a kerékpárút forgalomba helyezési eljárása. "A nagyjából egy hónapig tartó procedúra alatt már lehet közlekedni a frissen elkészült kerékpárúton, de azt mindenki csak saját felelősségére használhatja az engedély kiadásáig" - húzta alá.

 

 

A kivitelezést a helyi DBD-Bau Kft. végezte alig egy kilométeren; 260 méteren elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút; 400 méteren önálló kétirányú kerékpárút, egy rövid szakaszon pedig kétoldali kerékpársáv épült. A beruházás része volt egy helyen a csapadékvíz-elvezetés rendezése is.

 

A vízhez lehet eljutni a kerékpárúton

A Nagyváradi úti kerékpárút része lesz a már meglévő, a népszerű Körös-parti üdülőhelyre, Városerdőre vezető hálózatnak, és rácsatlakozást biztosít arra a kerékpárút-hálózatra, amelyen el lehet jutni Szanazugba, amely a környék másik népszerű, Körös-parti üdülőhelye.

Az önkormányzat egymilliárd forintot nyert el korábban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből, a forrásból a kerékpárút mellett a 19. századi polgárházat, az úgynevezett Ladics-házat és a Százéves Cukrászdát újítják fel; azok a kivitelezések jelenleg is zajlanak.

Útépítésépítőipari cégekDBD-Bau Kft.Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés