2024.04.27, Szombat

Hirdetés

A szlovén határ közelében készült el egy újabb útfelújítás
Illusztráció: magyarepitok.hu

A szlovén határ közelében készült el egy újabb útfelújítás

zaol.hu

2023.09.20. 17:16 - Szabó Ákos

A 7537-es út iklódbördőcei belterületi szakasza kapott új burkolatot a Duna Aszfalt munkájával.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben több alkalommal is írtunk a Magyar Közút Nzrt. kezelésében álló kisebb bekötő és összekötő utak felújításáról. Szeptember 19-én a Zala vármegyében található Iklódbördőcén tartottak átadót: a Duna Aszfalt Zrt. elkészült a 7537-es jelű Borsfa - Lenti összekötő út 1,35 kilométeres szakaszával, mely a település belterületén fut.

Mint a zaol.hu beszámol, az eseményen Pék János, a Duna Aszfalt főépítésvezetője részletezte a munka műszaki tartalmát. Elmondta, a teljes bekerülési költség közel nettó 450 millió forint volt, ebből 110 millió forintot a leromlott állapotú híd felújítására fordítottak, amihez terelőutat is létesítettek a felújítás idejére.

 

 

A szakemberek gondoskodtak továbbá a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg, végül pedig új padka épült. A kivitelezés során 6 méter széles burkolatot alakítottak ki. Sor került még a KRESZ-táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

 

Folytatódik a Borsfa-Lenti út felújítása

Az eseményen Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala vármegyei igazgatója kifejtette: a Borsfa-Lenti összekötő szakaszos felújítása nagy előrelépést jelent a térségnek. Jelezte, hogy a most átadott pályával nem fejeződött be a munka, megújulhat további négy szakasz: az Iklódbördőce-Lentiszombathely közti, egy rész Pákánál, illetve két rövidebb Bázakerettyénél.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.IklódbördőceBorsfaLentiútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés