2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A keleti határ közelében adtak át újabb felújított útszakaszt

A keleti határ közelében adtak át újabb felújított útszakaszt

mti, magyarepitok.hu

2023.09.08. 11:41 - Hegedűs Gergely

A Duna Aszfalt munkájának köszönhetően a szóban forgó közút 2022 után újabb szakaszon nyert felújítást.

Hirdetés

Mintegy bruttó 294 millió forintból újult meg Gyula-Pitvaros-Makó összekötő szakasza, Kétegyháza közelében 1,1 kilométeren - közölte a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken közleményben az MTI-vel.

Lapunk információi szerint a 4434-es számú közút Gyula, illetve a román határhoz közel eső szakaszát tették rendbe, Kétegyháza külterületén a 9+757 illetve a 10+905 kilométerszelvények között. Szintén a 4434-es utat fejlesztették 2022 júliusában, amikor a Duna Aszfalt Zrt. és a Hódút Kft. kivitelezésében egy 890 méteres szakasz újult meg.

A felújítás során a kivitelező Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. szakemberei a burkolatot felmarták, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezetet cserélték, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új, tartós burkolati jelek festésére is.   

A beruházással nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala, nőtt a forgalombiztonság - írták. Békés vármegyében a társaság a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) úgynevezett visszahulló forrásából, bruttó 2,566 milliárd forintból valósít meg idén 6 helyen, összesen 14 kilométeren felújítást; a kivitelezések nagyrészt befejeződtek.

ÚtépítésútfelújításDuna Aszfalt Zrt.Magyar Közút Nonprofit Zrt.MakóGyulaKétegyháza

Hírlevél

Hirdetés