2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Útfelújítások egy Budapest agglomerációjának határán fekvő városban
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Útfelújítások egy Budapest agglomerációjának határán fekvő városban

he-do.hu, magyarpeitok.hu

2024.02.16. 08:15 - Szabó Ákos

A HE-DO-t Őrbottyán önkormányzata bízta meg az útjainak biztonságosabbá tételéhez szükséges feladatok elvégzésével.

Hirdetés

2023 októberében, az Őrbottyán városának megrendelésére a Gyár utca – Szent István utca – Gárdonyi Géza utca egyes szakaszain kezdte el a munkát a településen a HE-DO – derül ki közleményükből. A Gödöllő és Veresegyháza közelében, a főváros vonzáskörzetének határán található városban ezeken a felújítással érintett szakaszokon

  • az aszfalt kopóréteg-cseréjét,
  • a járdaépítést,
  • a burkolaton keletkező csapadék kezelését,
  • illetve két helyen oszlopkiváltás tervezését és kivitelezését végzik el a HE-DO szakemberei.

 

Ezekre a fázisokra osztották fel a munkát

„A munkaterület átvételét követően a meglévő szegély bontását, illetve az új szegély és a járda megépítését egy időben végeztük el. A víznyelők elhelyezésével párhuzamosan kialakítottuk a szikkasztó rendszert. A régi burkolat marását követően szintre emeltük a közműszerelvényeket és beépítettük az új aszfalt kopóréteget. A 1292/8 hrsz-en egy 190 méter hosszú és 5,5 méter széles szilárd burkolatú út építését vállaltuk a szerződés szerint. Itt a földkitermelés és tükörkészítést követően megépítettük a javító és védő réteget, valamint az aszfalt kötő és kopóréteget”

– sorolta a munkafolyamatokat Pintér Gábor, a HE-DO főépítésvezetője.

Mint írják, a felújított szakaszon régi, elöregedett aszfaltburkolat miatt vált szükségessé a beruházás. Kiemelik: forgalombiztonság szempontjából nagy jelentőségű az elkészült járda, amelyet kiemelt szegély választ el az útburkolattól és amelyet többnyire a környéken lakó gyalogosok használnak. Emellett az új út megépítése lehetőséget ad további önkormányzati területek megközelítésére.

„Belterületi utakon mindig különös gondot kell fordítani a lakosok folyamatos tájékoztatására, és a tervezett műszaki tartalom megismertetésével. Nem volt ez másképp itt sem, heti rendszerességgel jártuk be a munkaterületet a megrendelővel, és egyeztettünk a műszaki megoldásokról, szükség esetén a lakosokkal is”

– emelte még ki Pintér Gábor.

A kivitelezési munkák műszaki átadás-átvétellel lezárt végleges határidejére 540 nap áll a kivitelező HE-DO rendelkezésére.

ÚtépítésHE-DOŐrbottyánútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés