2024.07.27, Szombat

Hirdetés

A soproni határ mentén adtak át új kerékpáros útvonalat
Illusztráció - Unsplash

A soproni határ mentén adtak át új kerékpáros útvonalat

mti, kozbeszerzes.hu, kisalfold.hu, Feldmann Zsolt/Facebook

2024.05.29. 11:14 - Szabó Ákos

Elkészült a Nagycenk-Kópháza-Harka külterületi úthálózat és biciklis útvonal, melyet a Duna Aszfalt és a Strabag kivitelezett.

Hirdetés

Kerékpáros fejlesztés ért fontos mérföldkőhöz az ország észak-nyugati csücskében: a Fertő-tó és Sopron környezetében bruttó 300 millió forintból valósult meg a Nagycenket, Kópházát, és Harkát összekötő útberuházás. Az első két település szakaszain a STRABAG Építő Kft., Harkán pedig a Duna Aszfalt Zrt. dolgozott a közbeszerzési adatok szerint.

A 7 kilométeres útvonal közel 8000 embert köt össze, és részben az egykori műszaki határzár nyomvonala mellett vezet.

 

 

Mint Feldmann Zsolt államtitkár is rámutatott: a Vidékfejlesztési Programból közel 300 millió forinttal támogatott külterületi úthálózat fejlesztése nemcsak a térség mezőgazdasági termelőinek fontos, hanem egyben a Sopron környéki térség kerékpárút-hálózatának része lett.

A most megvalósult útvonal kapcsolódik a Lövő és Sopron közötti, 34 kilométeres útszakaszhoz, valamint ausztriai és rábaközi, nemzetközi kerékpárutakhoz teremt összeköttetést.

 

Így lehet majd kerékpárral bejárni a festői környéket

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár a projekt kapcsán tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta a régiót érintő fejlesztésekről: hogy Sopron és a Fertő-tó tágabb környezetében 300 kilométer kerékpározható út kijelölését tervezik. A táblákat ősz végére helyezi ki a közútkezelő.

ÚtépítésStrabagDuna Aszfalt Zrt.NagycenkKópházaHarkakerékpárút

Hírlevél

Hirdetés