2024.07.03, Szerda
Fontos lépés a pápai keleti elkerülő projektjében – kiválasztották a tervezőt

Fontos lépés a pápai keleti elkerülő projektjében – kiválasztották a tervezőt

magyarepitok.hu

2024.07.01. 17:20 - Szabó Ákos

A Vaszari út és 832-es út közötti szakasz elkészültével a város jelentős forgalomtól mentesül majd.

Hirdetés

Nyertest hirdettek az uniós közbeszerzési értesítőben a Pápa keleti elkerülőjének engedélyezési és kiviteli tervei elkészítésére kiírt pályázaton. Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a kecskeméti illetékességű Vonalvezető Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft. készítheti el a dokumentációt nettó 247,25 millió forintért.

A forgalmat Pápa területéről elterelő úthálózatot egy 3,5 kilométeres, északról a bázisreptér bekötőútja felől induló elkerülő úttal bővítik. A kiindulópontként szolgáló repülőtéri bekötőút a Duna Aszfalt Zrt. és a Soltút Kft. fővállalkozásában, a FŐMTERV Zrt.-UNITEF ’83 Zrt. konzorcium tervei alapján megvalósult 83-as Győr-Pápa 2x2 sávos út építkezésének leágazásaként készült el tavaly ősszel (a 37 kilométeres pálya és a kapcsolódó fejlesztések építkezését részletes cikksorozattal kísérte végig lapunk).

A Vonalvezető most elnyert munkája egy mintegy 3,5 kilométeres új útszakasz terveinek kidolgozása, ami a Vaszari út és a repülőtéri bekötőút (más néven 8315-ös út) csomópontja, illetve 832-es út (Gyimóti út) között halad majd 2x1 sávos kialakítással. A pálya keresztezni fogja 13. számú vasútvonalat illetve megterveznek egy 0,7 km hosszú összekötő utat is a Téglagyári út irányába.

A beruházás területe (OpenStreetMap)

A megvalósításához szükséges lesz az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése mellett

  • az építéshez szükséges engedélyek megszerzése,
  • településrendezési eszközök és településrendezési terv módosítása, illetve
  • kettős záradékkal ellátott kisajátítási tervek elkészítése is.

A nyomvonal tekintetében döntéselőkészítő tanulmány, előzetes vizsgálati dokumentáció készítése, valamint környezetvédelmi határozat megszerzése is szükséges.

ÚtépítésPápaVonalvezető Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft.Duna Aszfalt Zrt.Soltút Kft.Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.Unitef-83 Zrt.Építési és Közlekedési Minisztériumelkerülő út

Hírlevél

Hirdetés