2024.04.27, Szombat

Hirdetés

A Szabadics munkájával védik a Rába partját az árvizektől
gpsturizmus.hu

A Szabadics munkájával védik a Rába partját az árvizektől

magyarepitok.hu, eduvizig.hu

2018.08.27. 10:55 - Szabó Ákos

A dunántúli mélyépítővállalat a folyó több szakaszán is dolgozik majd. Többek között töltések és támfalak fejlesztésére és mederkotrásra is sor kerül.

Hirdetés

Jelentős vízügyi beruházásba kezd az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Északnyugat-Magyarországon – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból, valamint az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) honlapján közzétett dokumentumokból.

 

Reagálnak a klímaváltozásra

A részben a klímaváltozás hatásra kialakuló szélsőséges időjárás okozta károk megelőzésére irányuló projekt mintegy nettó 2,4 milliárd forintból valósul meg. A beruházást az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával finanszírozzák.

 

Szentgotthárd, Körmend és Sárvár is jól jár

Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A zalai központú Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. az ÉDUVIZIG és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (NYUDUVIZIG) területén számos más feladattal együtt elvégez

  • Szentgotthárdnál a Lapincs torkolata és a duzzasztómű között 480 méter támfal- és 200 méternyi töltésfejlesztést
  • Körmendnél töltési munkálatokat és ároképítést is,
  • illetve számos árvízvédelmi munkálatot (többek között szivattyúállomás-építést) is Sárvár térségében  .

A projekt során továbbá körtöltéseket is építenek Ostffyasszonyfa, Kenyeri, Pápoc és Kemenesszentpéter védelmére összesen több mint 5 kilométer hosszan, illetve ezeken a munkaterületeken más árvízvédelmi feladatokat is elvégeznek majd.

Szabadics Zrt.VízgazdálkodásárvízvédelemvízgazdálkodásKörmendSárvárSzentgotthárdRábaOstffyasszonyfaKenyeriPápocKemenesszentpéter

Hírlevél

Hirdetés