2024.03.29, Péntek
Ivóvízfejlesztések: Békés került sorra
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Ivóvízfejlesztések: Békés került sorra

magyarepitok.hu

2019.01.10. 15:05 - Szabó Ákos

A délkelet-magyarországi Körösnagyharsányban mintegy félmilliárd forintból végez el egy infrastrukturális beruházást a Sade és a Veolia.

Hirdetés

Folyamatosan zajlanak a Környezet- és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében a vízműfejlesztések Magyarországon. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) projektsorozatában nemrég a Szabadics Zrt. vállalta el a Veszprém megyei Királyszentistván és Litér szennyvíztisztító telepének bővítését, illetve többek között beszámoltunk hasonló fejlesztésekről Zalaegerszegen és környékén, Észak-Tolnában, az Ormánságon, illetve Heves megyében is.

 

Új kutat fúrnak

A Sade Magyarország Kft. és a Veolia Water Solutions Kft. konzorciuma most nettó 470 millió forintból korszerűsíti és bővíti ki a Békés megyei Körösnagyharsány ivóvízellátását. A beruházás során többek között

  • felújítják a település egyik kútját,
  • fúrnak egy új 126 méter mély kutat
  • és annak elhelyezésére kialakítanak egy 70 négyzetméteres épületet is.

A munkálatok során az új telephelyen modern vízműtechnológiát szerelnek fel, összekötik az új kutat a hálózattal és két 50 köbméteres tisztavíz-medencét is átadnak. Emellett átmossák a település teljes, 7842 méteres ivóvízhálózatát is - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A beruházásra a Sade és a Veolia konzorciumán kívül pályázott még a Magyar Vakond Kft., a Strabag Építőipari Zrt., illetve a Híd-csoport is.

Veolia Water Solutions Zrt.VízgazdálkodásivóvízKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)Sade-Magyarország Mélyépítő Kft.Körösnagyharsány

Hírlevél

Hirdetés