2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új ivóvízellátó rendszer épül ki Zalaegerszeg térségében

Új ivóvízellátó rendszer épül ki Zalaegerszeg térségében

zaol.hu, magyarepitok.hu

2023.03.02. 18:33 - Hegedűs Gergely

A Gellénháza és Nagylengyel központú új hálózatra már megtörténtek az első rákötések a Strabag kivitelezésében zajló beruházásban.

Hirdetés

Ez egy közel 5 milliárd forintos összköltségű vízgazdálkodási fejlesztésről számolt be a zaol.hu, amely a STRABAG Építőipari Zrt. generálkivitelezésében zajlik.

A Zalaegerszegtől délre fekvő területen egy olyan új ivóvíz ellátó rendszer épül ki, amely a vármegyeszékhelyről hét településre szállítja az ivóvizet: így Gellénházára, Nagylengyelbe, Petrikeresztúrra, Iborfiára, Ormándlakra, Gombosszegre és Lickóvadamosra épülnek ki a vezetékek.

A beruházás a Nyugat- és Dél-dunántúli ivóvízminőség-javító program részeként a KEHOP keretében zajlik Gellénházán és környékén. A munkálatok után az érintett települések leválnak a nagylengyeli vízellátó rendszerről.


Június végére végeznek a munkálatokkal

Farkas Imréné gellénházi polgármester a zaol.hu-nak elmondta, jelenleg három nagylengyeli kút tartozik a gellénházi közös hivatal hét településéhez, ebből egyet szeretnének megtartani és hasznosítani, a többit lezárják. A munkálatok most Gellénháza déli részén zajlanak, ahol a fővezetéket fektetik le, emellett a napokban a település főutcáján, a Kossuth utcában megtörténtek az élő rákötések.

A polgármester hozzátette, a beruházás központja Gellénháza és Nagylengyel, innen ágazik majd le a többi település vízhálózata. A tervek szerint teljes egészében június végére végeznek a munkálatokkal.

VízgazdálkodásStrabagKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)GellénházaNagylengyelZalaegerszegivóvíz

Hírlevél

Hirdetés