2024.04.24, Szerda
Megtalálta új kivitelezőjét a Pécsi Horvát Színház
pecsma.hu

Megtalálta új kivitelezőjét a Pécsi Horvát Színház

kozbeszerzes.hu, MTI

2016.11.28. 11:19 - Antal Zsófia

320 millió forintos pluszberuházással jövő nyárra befejeződhet a horvát nemzetiségi teátrum két és fél éve megkezdett bővítése.

Hirdetés

A budapesti Mega-Logistic Beruházási és Üzemeltetési Zrt. fejezheti be a Pécsi Horvát Színház épületének 2014 áprilisában megkezdett átalakítási, felújítási és bővítési munkálatait.

A pécsi belvárosban található épületet a felújítást megelőző években a szűkös anyagi lehetőségek miatt nem tudták megfelelően karbantartani, a ház komoly felújításra szorult. A munkát eredetileg mintegy 560 millió forintos állami támogatással kezdték meg, azonban a kivitelezővel 2015-ben felmondta a szerződést a pécsi önkormányzat, s a belváros alatti pincerendszer is veszélyeztette a felújítási munkálatok folytatását. Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője szerint az eredeti összegből nem lehetett olyan színvonalon befejezni az épületet, amely méltó a művészekhez, a megyeszékhelyhez és a helyi horvát nemzetiséghez. Az intézmény az egyetlen nem Horvátországban működő horvát nyelvű színház, s a magyarországi horvát kisebbség egyik legfontosabb kulturális létesítménye.

kép: horvatszinhaz.hu

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára még szeptemberben jelentette be, hogy a kormány százmillió forintos állami pluszforrást biztosít a munka befejezésére. Az állami támogatás feltételeként Pécs vállalta, hogy a teátrumnak 2017 júliusára el kell készülnie.

A fejlesztés részeként már korábban megtörtént a meglévő színházépület felújítása, és elbontásra került a telek keleti részén található lakatlan épület. Ennek helyére épül az új színházterem, kiszolgáló és vendégforgalmi helyiségekkel együtt (108 fős színházterem, öltözők, mosdók, technikai stúdió, próbaterem, büfé, ruhatár), melyek alapozási és szerkezeti kialakítását is megkezdte a korábbi kivitelező. Ennek befejezése, valamint az új és a régi épületszárnyak összekötése képezik a Mega-Logistic Zrt. feladatát. A céggel novemberben kötött szerződést az önkormányzat, nettó 320 millió forint értékben.

kép: horvatszinhaz.hu
Mi épül?építőipari cégekPécsszínházfelújításMEGA-LOGISTIC Zrt.

Hírlevél

Hirdetés