2024.04.19, Péntek
Ennyire nő az építőipar: 6 településen bővít a Leier Hungária
leier.hu

Ennyire nő az építőipar: 6 településen bővít a Leier Hungária

magyarepitok.hu

2017.07.28. 11:26 - Szabó Ákos

Az alapanyaggyártó összesen 7,1 milliárdból fejleszti kapacitásait, hogy kielégítse az ágazat növekvő igényeit. A legnagyobb projektben 20 ezer négyzetméteres üzem épül Jánossomorján, teljesen új technológiát hoznak be az országba.

Hirdetés

Száz új munkahelyet teremt a Leier-csoport 6 üzem kibővítésével, illetve fejlesztésével - jelentették be az építőanyagot gyártó cég és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) pénteki sajtótájékoztatóján. A 7,1 milliárd forintos beruházás, jelentős része Jánossomorján történik, ahol egy 20 ezer négyzetméteres új üzemet építenek – mondta el lapunknak Komlós Andor ügyvezető. A beruházás fontos részét modern technológiát alkalmazó gépsorok beszerelésével valósítják meg.

 

Olyan, mint az IKEA, lapra szerelve szállítják a házat

Teljesen új technológiát hoz az országba a Leier az előregyártott fal- és födémelemek előállításának bevezetésével, amellyel bármilyen alaprajzú házat az építészeti tervek beérkezése után számítógépes modellezéssel felszeletelnek, majd az elemeket betonból legyártják - derült ki a Komlós szavaiból.

"Ezeket a helyszínen csak össze kell daruzni, gyakorlatilag olyan, mint az IKEA, lapra szerelve szállítjuk a házat" - tette hozzá. A tervezési folyamatot precízként és aprólékosként, a kivitelezést napok kérdéseként írta le. A Leier kétharmadrészben a hazai piacra és egyharmadrészben főként Ausztria irányába induló exportra termel.

Komlós Andor, a Leier Hungaria Kft. ügyvezetője a pénteki sajtótájékoztatón


Ezeket a településeket érinti a Leier projektje

Az osztrák vállalat 13 magyar gyárából hatban végeznek bővítéseket, illetve fejlesztéseket, a tájékoztatón a jánossomorjai mellett azt a mátraderecskei beruházást emelték ki, ahol 1,8 milliárd forint értékű bővítést valósítanak meg a cég téglagyárában. A kormány által 1,28 milliárd forinttal támogatott befektetéssorozat ezen felül a Leier hajdúszoboszlói, pécsi, devecseri (jánosházai) és győri (gönyűi) üzemeit érinti.

A sajtótájékoztatón Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a Leier által is képviselt építőipar magyarországi teljesítménye ugrásszerűen, 27 százalékkal nőtt az év első öt hónapjában, a termelési érték elérte a 735 milliárd forintot. A mostani beruházás azt mutatja, az ágazat növekedésére hosszab távon is mernek alapozni a gyártó cégek.


Hét országban 39 telephely

A Leier 1985 óta van jelen Magyarországon, 13 üzemükben több mint 1000 főt foglalkoztatnak, egyik fő profilja az építőanyag-gyártás. A magyarországi leányvállalat több mint 25 milliárd forint rekordárbevétellel zárta a tavalyi évet, idén márciusban adták át az újjonnan épített hajdúszoboszlói csarnokát, amiben betoncserepeket, magasépítő termékeket és térburkoló elemeket készítenek.

Komlós Andor (bal), Matthias Ebner (közép) tulajdonosi képviselő


A cégcsoport az építőanyag üzletág mellett ingatlanmenedzsmenttel, személygépkocsi kereskedelemmel és fémmegmunkálással is foglalkozik. Hét országban - Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában - összesen 39 telephellyel rendelkezik.

 

Leier Hungária Kft.Mi épül?építőiparJánossomorja

Hírlevél

Hirdetés